Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ιστορικό Ακρόπολις: Πρεμιέρα για ζέσταμα




Σύντομο αλλά διασκεδαστικό το 1ο ασφάλτινο Σκέλος της κατηγορίας Sporting του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες, Παρασκευή 6 Ιουνίου, με την επιστροφή των πληρωμάτων στη μαρίνα της Ιτέας ύστερα από δύο ειδικές διαδρομές (Αμφίκλεια 1 και 2). Και στις δύο ειδικές επικράτησε το πλήρωμα από την Ιταλία «Lucky»-Fabrizia Pons, οι οποίοι τερμάτισαν μπροστά από τους συμπατριώτες τους και Πρωταθλητές 2009 Enrico Brazzoli-Maurizio Barone αμφότεροι με Lancia 037 με μόλις 0,9δλ διαφορά. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ακόμη ένα πλήρωμα από την Ιταλία οι Lucio Da Zanche-Giulio Oberti με Porsche 911 Carrera RS, οι οποίο διεκδικούν τον τίτλο στην κατηγορία 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων.

 

Όσον αφορά τα ελληνικά πληρώματα, πρώτοι Έλληνες και έκτοι της άτυπης γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Ανδρέας Καροτσιέρης-Λεωνίδας Μαχαίρας με Porsche 911, οι οποίοι ήταν οι ταχύτεροι Έλληνες και στις δύο ε.δ., με διαφορά μόλις 9,7 δλ. από τους περσινούς πρωταθλητές στην κατηγορία των Ιστορικών, Ελευθέριο Μανδρούκα-Νίκο Τσάδαρη. Στην τρίτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα τερμάτισαν οι Αντώνης Γιοβάς-Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης με Audi 80 GT. Ανάμεσα στις σημαντικές εγκαταλείψεις της ημέρας ήταν αυτή των Βασίλη και Γιάννη Βελάνη, οι οποίοι εγκατέλειψαν μετά την 1η ε.δ. από μηχανικό πρόβλημα, αλλά και των Pietro Corredig-Sonia Borghese, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στην τροφοδοσία της BMW 2002 tii.

 

Στo αυριανό 2ο Σκέλος τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να φορούν την ασφάλτινη περιβολή τους, αφού ο αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι σε ασφάλτινες επιφάνειες και συγκεκριμένα σε δύο ειδικές διαδρομές (Χάνι Ζαγκανά και Παύλιανη). Από την πρώτη τα πληρώματα θα περάσουν τρεις φορές, ενώ από τη δεύτερη θα περάσουν δύο φορές.

 

Οι ιταλικές μάχες και όχι μόνο αναμένονται άκρως ενδιαφέρουσες, ενώ φυσικά είναι απολύτως κατανοητό πως τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί, αφού βρισκόμαστε στην αρχή του αγώνα. Η δράση ξεκινά σήμερα στις 10:58 στην Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά και ύστερα από 5 ειδικές, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Ιτέα και το σέρβις παρκ στις 16:30 για την ολοκλήρωση του δεύτερου Σκέλους.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου