Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Athens Rally Sprint 2013 29 & 30/06/2013 : Προσγείωση στο Ελληνικό!

Πρωτότυπο, συναρπαστικό, στην καρδιά της Αθήνας. ΈναRally διαφορετικό από τα άλλα διοργανώνεται αυτή την Κυριακή στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

 

Μια …τρελή ιδέα παίρνει σάρκα και οστά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό. Αντί για τα τετριμμένα (ταχύτητα, driftdragκλ.π.), τα αθλητικά σωματεία ΜΕΛΑΝΙΩΝ και ΑΛΑΜΕ, με την τεχνική και όχι μόνο υποστήριξη της IRON TEAM, αποφάσισαν να διοργανώσουν ανάμεσα στους αεροδιαδρόμους, τα πλακόστρωτα και τα στάδια και τα κτήρια του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου του Ελληνικού, έναν αγώνα Rally Sprint.

Η διαδρομή, απαιτητική, τεχνική και πονηρή, σχεδιάστηκε με μεράκι από έμπειρους αγωνιζόμενους, και βγήκε ακριβώς 10 χλμ., για να προσφέρει ένα συναρπαστικό αγώνα 30 χλμ. αφού θα πραγματοποιηθεί 3 φορές!

Οι συμμετοχές είναι 86 και περιλαμβάνουν 18 Ιστορικά Αγωνιστικά αυτοκίνητα, αφού ο αγώνας εκτός από το Έπαθλο Αττικής, προσμετρά και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΜΑΕ. Σύμφωνα το πρόγραμμα το Σάββατο 29 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Αναγνωρίσεις και ο Τεχνικός Έλεγχος, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσεις τον αγώνα την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 09:30.

Το άνετο παρκινγκ για θετές, αγωνιζόμενους και σέρβις, η εύκολη πρόσβαση από την παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και το σίγουρο θέαμακαθιστούν το Athens Rally Sprint του 2013 ένα μοναδικό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο σίγουρα θακαθιερωθεί και θα αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή για το χώρο κάθε χρόνο. Μην το χάσετε!

 

Σημειώσεις

 

Τίτλος: Athens Rally Sprint

Ημ/νια: 29 & 30 Ιουνίου 2013

Οργάνωση: ΜΕΛΑΝΙΩΝ – ΑΛΑΜΕ – IRON TEAM

Περιοχή: Αθήνα, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού

Πρόσβαση: από την παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, παλαιά είσοδος Αφίξεων/Αναχωρήσεων Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού

Μήκος αγώνα: 30,1 χλμ.

Ειδικές διαδρομές: 30 χλμ. (3x10 χλμ.)

Απλές διαδρομές: 100 μ.

Αναγνωρίσεις: Σάββατο 29/6/2013, 09:30-20:30

Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 29/6/2013, 14:30-20:30 (στον χώρο του service park)

Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου: Κυριακή 30/6/2013, 09:30

Live αποτελέσματα: www.sportstiming.gr

Aπονομή Eπάθλων: Κυριακή 30/6/2013, μετά το τέλος του αγώνα

Πληροφορίες: www.facebook.com/pages/Athens-Rally-Sprint/313438722121122?fref=ts



Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η CITROËN ΚΑΙ Ο SEBASTIEN LOEB ΣΤΟ WTCC


Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικόχαρακτηριστικό του DNA της Citroën.Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένηπορεία στους αγώνες ράλι, η μάρκα στρέφει την προσοχή της στις πίστες με τη συμμετοχή της, από το 2014, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Πρόκειται για μια νέα πρόκληση τόσο για την Citroën Racing, όσο και τον Sébastien Loeb, που θα οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία θα λάβει μέρος η ομάδα.  

  

Έχοντας εκφράσει την πρόθεση -από το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι της περασμένης χρονιάς- να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), η Citroën επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για το 2014. Έχοντας κατακτήσει 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα CrossCountry Rally και 8 στο WRC, η Citroën για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρεις μέρος σε αυτή τη μορφή αγώνων (πίστα) σε διεθνές επίπεδο. Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τόσο τη σημαντικότητα των αγώνων για τη Citroën, όσο και την πρόθεση της μάρκας να συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της με τον Sébastien Loeb, παίρνοντας μέρος μαζί σε μια νέα πρόκληση.

 

«Η Citroën Racing, εξέτασε με λεπτομέρεια την πιθανότητα να προχωρήσει με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο επικεφαλής της CitroënFrédéric Banzet«Το WTCC διαθέτει μια σειρά στοιχείων που είναι πολύ σημαντικά για τη Citroën: εκτενής προβολή από τον τύπο, κανονισμοί που περιορίζουν το κόστος και παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η εμπλοκή μας σε αυτό το πρωτάθλημα δεν θα μας δώσει απλά την ευκαιρία να προβάλουμε τη φιλοσοφία μας (Créative Technologie), αλλά επιπλέον θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως εκείνες της Κίνας, της Ρωσίας και την Νοτίου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Total με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία θα παραμείνει στο πλευρό μας και σε αυτή τη νέα περιπέτεια».

 

Η συμμετοχή της Citroën σε αυτή τη μορφή αγώνων, συμπίπτει με την παρουσίαση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων που θα είναι πιο εντυπωσιακά σε σχέση με εκείνα της παρούσας. «Η συμμετοχή σε μια νέα κατηγορία για πρώτη φορά αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ομάδα μας», δήλωση ο επικεφαλής τηςCitroën RacingYves Matton«Θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων του DSWRC, ξεκινώντας από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6λίτρων.Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την εξέλιξη στις εγκαταστάσεις μας και τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές. Προφανώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε και στο WRC όπου θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2013. Η συνεργασία μας με το Abu Dhabi θα ενισχυθεί, στοιχείο που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την εμπλοκή μας στο WRC με νέους στόχους».

 

Η Citroën Racing θα συμμετέχει σε όλη την αγωνιστική σαιζόν του WTCC για το 2014. Το όνομα του πρώτου οδηγού δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά την κατάκτηση 9 τίτλων στο WRC ο Sébastien Loeb δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσει με την αγαπημένη του ομάδα. «Είμαι χαρούμενος που τελικά επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μας. Αποτελεί ένα όνειρο το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε τις δοκιμές. Χρησιμοποίησα αυτή τη μεταβατική χρονιά ώστε να κερδίσω εμπειρίες και να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στην πίστα. Δεν περιμένω να κερδίσω άμεσα, όμως στόχος μου είναι το πρώτο σκαλί του βάθρου».