Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

H Honda πανέτοιμη για το 2014 Dakar Rally

Η αγωνιστική ομάδα της Honda “TEAM HRCσυμπλήρωσε την προετοιμασία της και δηλώνει πανέτοιμηνα συμμετάσχει στο 2014 Dakar Rally – που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο 2014 στη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή.

Πέντε αναβάτες  ο Helder Rodrigues (Πορτογαλία)οSam Sunderland (Μεγάλη Βρετανία)ο Javier Pizzolito(Αργεντινή)ο Joan Barreda (Ισπανίακαι ο PauloGoncalves (Πορτογαλία) – θα οδηγήσουν την ολοκαίνουργια CRF450 RALLYμία αγωνιστική μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του Dakar Rally 2014. Η αγωνιστική ομάδα της Honda TEAMHRC ήδη έχει πραγματοποιήσει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών με τη νέα CRF450RALLY καθώς συμμετείχε και κέρδισε με αυτή στο Morocco Rally 2013 και στο MerzougaRally 2013, αγώνες που υποβάλουν αναβάτες και μοτοσυκλέτες σε δοκιμασία, αντίστοιχη με αυτή του Dakar Rally.

Η Honda στην προσπάθεια της να βοηθήσει στην εξάπλωση των αγώνων προγραμματίζει τηδημιουργία μία αντίστοιχης μοτοσυκλέτας παραγωγής για ιδιώτες και ομάδες που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αγώνες. Γ’ αυτό το λόγο η Honda θα παραχωρήσει ένα μοντέλο προπαραγωγής CRF450 RALLY και τεχνική υποστήριξη σε 3 αναβάτες, τον Pablo Rodriguez (Αργεντινή), τον Jean Azevedo (Βραζιλία) και τον Laia Sanz(Ισπανία) προκειμένου να συμμετέχουν στο Dakar Rally 2014.

Tetsuo Suzuki,

Πρόεδρος Honda Racing Corporation

Το τμήμα ανάπτυξης και σχεδιασμού μοτοσυκλετών της εταιρείας μας σε συνεργασία με τηνHRC επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μίας εξαιρετικής μοτοσυκλέτας και μίας ομάδας που θα μπορεί να κερδίσειΣτη διάρκεια του Dakar Rally 2014που διαρκεί για περισσότερο από δύοεβδομάδες θα αγωνιστούμε για να τερματίσουμε και να μοιραστούμε τα όνειρα μας και τον ενθουσιασμό μας με τους πελάτες μας.”


Katsumi Yamazaki

Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας  της Honda-TEAMHRC για το Dakar Rally

Όλα ήταν καινούργια και μάθαμε πολλά από τη συμμετοχή μας στο Dakar Rally 2013,καθώς είχαν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία μας συμμετοχή στο Dakar RallyΦέτοςέχουμε δημιουργήσει μία ομάδα που έχει όλα τα εχέγγυα να κερδίσειλαμβάνοντας υπόψημας τις ανάγκες της μοτοσυκλέτας, των αναβατών και των υπόλοιπων μελών της ομάδος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση μετά τις δύο νίκες πουπραγματοποιήσαμε στο ράλι του Morocco και του Merzouga συμμετέχοντας με την ολοκαίνουργια CRF450 RALLY. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα μας θα κάνει ότι είναιδυνατόν προκειμένου να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο που είναι η νίκη στο Dakar Rally.”