Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δίακριση της Hyundai στο Ράλι Σουηδίας


  Η Hyundai Motorsport σημείωσε φανταστική επίδοση με τον Thierry Neuville, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και έπαιξεκαθοριστικό ρόλο με τη νίκη του στη συναρπαστική μάχη του Ράλι Σουηδίας.

 Ο Hayden Paddon πέτυχε την καλύτερη προσωπική του επίδοση στο WRC με την πέμπτη θέση με  τον αριθμό 8  Hyundai i20 WRC, στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα για το 2015.

 Ο Kevin Abbring ολοκλήρωσε το ντεμπούτο του με τον αριθμό 20 Hyundai i20 WRC, τερματίζοντας λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα στην 11η θέση.

 


Η ομάδα της Hyundai Motorsport ανέβηκε στο βάθρο του WRC για  φορά στη σύντομη ιστορία της, καθώς ο Thierry Neuville (# 7 Hyundai i20 WRC) κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ράλι Σουηδίας, στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

 
Το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η Hyundai Motorsport εδραιώνει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 55 πόντους, ενώ ο Neuville πήρε επίσης δύο πόντους Power Stage για τη δεύτερη θέση στη τελική φάση του αγώνα. Βρίσκεται λοιπόν στη δεύτερη θέση του ΠρωταθλήματοςΟδηγών με 30 μονάδες.

 

Ο Neuville δήλωσε : «Τι ράλι ήταν αυτό! Δεν είχαμε καμία τόσο σκληρή μάχη για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν υπέροχο που αποτέλεσε μέρος ενός τόσο συναρπαστικού φινάλε. Κανείς δεν περίμενε πραγματικά να φθάσουμε στη νίκη με μια τόσο λαμπρή απόδοση. Φυσικά, πίεσα σκληρά για να πάρω τη νίκη, πέρνοντας μεγάλο ρίσκο και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Μια δεύτερη θέση εξακολουθεί να είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα και για όλους στην ομάδα, οι οποίοι έχουν εργαστεί σκληρά. "

 

Ο Hayden Paddon (# 8 Hyundai i20 WRC) είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στη δεύτερη σεζόν του, ως μέρος της ομάδας Hyundai Motorsport. Η πέμπτη θέση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει αποκτήσει ο Νεοζηλανδός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μια θέση υψηλότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του με την ομάδα (2014 Ράλι Αυστραλίας).

 

 

Παράλληλα, με συνοδηγό τον John Kennard, ο Paddon έχει προσαρμόσει το οδηγικό στυλ του για να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του αριθμού 8 Hyundai i20 WRC και τις μοναδικές προκλήσεις που τίθενται από τις χειμερινές Σουηδικές διαδρομέςΗ 5η θέση του, εξασφαλίζει 10 πόντους στον κατασκευαστή ως μέρος της ομάδας της Hyundai Shell World Rally.

 
Ο Paddon σχολίασε: «Ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς και συνολικά πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την εμπειρία σε αυτές τις απαιτητικές χειμωνιάτικες συνθήκες. Είχαμε να δουλέψουμε πολύ στην προσαρμογή του στυλ οδήγησης με το set-up του μονοθεσίου και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των διαδρομών. Είμαι ευχαριστημένος με το πώς αντιμετωπίσαμε αυτό το ράλι και με τιςβελτιώσεις που έχουμε κάνει. Είχαμε σίγουρα κάποιες καλές στιγμές - καθώς και κάποιες δυσκολίες - αλλά το να τερματίσεις στην πρώτη πεντάδα είναι ένα πραγματικά πολύ καλό αποτέλεσμα και οι βαθμολογίες σημαντικά σημεία για την ομάδα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Νομίζω ότι έχουμε επιτύχει ό, τι περισσότερο μπορούσαμε και αυτό είναι σίγουρα μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε για το Μεξικό. "

 

Αντίστοιχα, ο Kevin Abbring είπε: «Ήταν ένας αγώνας που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί εύκολα και είμαι πραγματικά χαρούμενος που τερμάτισα στον πρώτο αγώνα με το Hyundai i20 WRC. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και ένα πραγματικό προνόμιο να έχεις δοκιμασθεί αυτές τις δύσκολες διαδρομές του Ράλι Σουηδίας. Σίγουρα απαιτούν σεβασμό. Η ομάδα ήταν εξαιρετική και έχουν εμένα και τονSeb να βρούμε γρήγορα τα πατήματά μας. Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σε επόμενο μου αγώνα του WRC . "

 

Για την ομάδα της Hyundai Motorsport, το Ράλι Σουηδίας ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός με ανταγωνιστικές αποδόσεις και από τα τρία αυτοκίνητα της. Η πρόοδος που σημειώθηκε από την ομάδα σε σύγκριση με τον ίδιο αγώνα πριν από ένα χρόνο, αποδεικνύεται από τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας, τόσο στον αγώνα όσο και στο εργοστάσιο της ομάδας στο Alzenau. Η σημερινή δεύτερη θέση σηματοδοτεί την 4η νίκη της σε αγώνα WRC (Μεξικό, Πολωνία και Γερμανία το 2014) και την πρώτη της σεζόν με τερματισμό και των τριών αυτοκινήτων.

 
Ο επικεφαλής της Ομάδας κ. Michel Nandan σχολίασε : "Αυτή μας αυτή στο βάθρο είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλους στη Hyundai Motorsport.

 

 

Το επίπεδο της απόδοσης μας ενθαρρυντικό, αν και την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό για εμάς να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Ο Thierry ήταν σε εξαιρετική φόρμακαι η κατάκτηση της 2ης θέσης του άξιζε. Προφανώς, επωφελήθηκε από την ατυχία του Andrea στηντροφοδοσία, αλλά αυτό δεν πρόκειται να υποβαθμίσει την επιδόση του Thierry, η οποία ήταν εξαιρετική. Μία θέση στο βάθρο, δύο σημεία Power Stage και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών όσο και των Οδηγών δημιουργεί ένα πολύ ωραίο ανάγνωμα!

 
"Ο Hayden επίσης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα στον τερματισμό με την ομάδα - στον πρώτο του αγώνα WRC της σεζόν - μια αξιέπαινη επίδοση. Ο Kevin έχει επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες μας εδώ, με μια ώριμο παρουσία στο ράλι. Δούλεψε σκληρά και κατάφερε να τερματίσειακριβώς έξω από την πρώτη δεκάδα. Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα - τόσο στη Σουηδία όσο και πίσω στο Alzenau. Δεν ήταν ένα απλό ράλι και απέδειξαν όλοι τεράστιο επαγγελματισμό, όπου  μπορούμε όλοι να είμαστε πολύ υπερήφανοι. "

 

 

Γενική Κατάταξη μετά από την 3η Ημέρα

1.
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)
2.
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +6.4
3.
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) 39.8
4.
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:26.0
5.
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:31.5
6.
E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:53.0
7.
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +4:05.8
8.
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:26.0
9.
Y. Protasov / P. Cherepin (Ford Fiesta RS WRC) +5:32.2
10.
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +6:50.9
11.
K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:55.6 

 

 

 

2015 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA _ Βαθμολογία Οδηγών

 

S. Ogier 53 points / T. Neuville 30 / A. Mikkelsen 30 / J.M. Latvala 19 / M. Østberg 14 / E. Evans 14 / O. Tanak 12 / H. Paddon 10 / K. Meeke 10 / D. Sordo 8 / M. Prokop 6 / S. Loeb 6 / K. Abbring 1