Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αγώνες και TV

Όλη η δράση των ελληνικών αγώνων σε ράλλυ, αναβάσεις, ταχύτητα και ράλλυ σπριντ έρχεται στις οθόνες σας μέσα από τις εκπομπές του Στράτου Φωτεινέλη με επίκεντρο τους ελληνικούς αγώνες και πλούσια θεματολογία.
Σήμερα όπως και κάθε Παρασκευή από τη συχνότητα του «Τηλεάστυ» θα μεταδοθεί στις 20:30 η εκπομπή «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και Αναβάσεων» με παρουσιαστές τους Στράτο Φωτεινέλη και Νίκο Τσάδαρη. Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στο Ράλλυ Σπριντ Ελάτειας με πλούσιο υλικό, in car πλάνα και πολλά περάσματα από τα πληρώματα που πρωταγωνίστησαν. Μισή ώρα νωρίτερα στις 20:00 μεταδίδεται το «R-Evolution» με τους Στάθη Πετρόπουλο και Νίκο Πούλια να αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνηση ως απόδραση από την καθημερινότητα και τη μιζέρια της εποχής. Το Σάββατο στις 11:30 επίσης στο «Τηλεάστυ» η μοναδική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που ασχολείται με τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού και όχι μόνο είναι το «Πάνω από τα όρια με το DTM» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Αυτή την εβδομάδα οι συντελεστές μεταφέρουν τα τελευταία νέα από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και παρουσιάζουν αποκλειστικές εικόνες από την επίσημη παρουσίαση του πρωταθλήματος στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη τη Δευτέρα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Με καλεσμένο τους, τον Δημήτρη Βαζάκα οι Στράτος Φωτεινέλης και Νίκος Τσάδαρης προσεγγίζουν και αυτή την εβδομάδα τους ελληνικούς αγώνες από τη δική τους ξεχωριστή σκοπιά. Στην εκπομπή «Πάνω από τα όρια» που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στις 20:00 από τη συχνότητα του «Sport TV» θα υπάρχουν παράλληλα δύο μεγάλα αφιερώματα στους Γιώργο Μοσχού και Μιχάλη Τσαγγαρά, καθώς επίσης και πολλά θέματα πλούσια σε θέαμα και ενημέρωση.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και το 2012!

Οριστική είναι η θέση του Ράλλυ Ακρόπολις και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2012.
Νωρίτερα σήμερα η FIA ανακοίνωσε ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τους γύρους του WRC την επόμενη χρονιά, επισφραγίζοντας τη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις ανάμεσά τους.
Οι 12 χώρες που επιβεβαιώθηκαν για το πρόγραμμα του 2012 είναι οι: Άμπου Ντάμπι, Αργεντινή, Φινλανδία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα, Μεξικό, Ν. Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία - Νορβηγία.
Η εξέλιξη αυτή επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια της Οργάνωσης και σαφώς αποτελεί εχέγγυο για όλους όσους, υπό τη μορφή χορηγού ή υποστηρικτή, επέλεξαν να βρεθούν στο πλευρό του Ράλλυ Ακρόπολις.
Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει πως μεταξύ των παραπάνω χωρών εκκρεμεί η επιβεβαίωση και έγκριση του επιχειρηματικού πλάνου και του σχεδιασμού του αγώνα της Μ. Βρετανίας, αλλά και αυτού του Άμπου Ντάμπι που αντικαθιστά το Ράλλυ Ιορδανίας.
Επίσης η Ν. Ζηλανδία αναμένεται να εναλλάσσεται με την Αυστραλία, ενώ η Αργεντινή αναφέρεται ως αγώνας μεγάλου μήκους, καθώς φημολογείται πως η διαδρομή της θα εκτείνεται μέχρι την Ουρουγουάη.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα με την κύρια μέριμνα να εστιάζεται στην αποφυγή κοινών ημερομηνιών με τη Formula 1.