Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

1η ΣΟΑΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ

Προχωρούν οι ετοιμασίες για την 1η ΣΟΑΑ Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διοργανωθεί στην ιστορική διαδρομή στις 5 Ιουνίου με ευθύνη του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ) και τυπικά διοργανώτρια λέσχη την Αγωνιστική Λέσχη Τρίπολης (ΑΛΤ).
Οι πολλές καινοτομίες που θα εφαρμοστούν σε αυτή την ανάβαση, πηγάζουν από χρόνια αιτήματα και μόνιμες παρατηρήσεις των οδηγών σε προηγούμενους αγώνες.
Ο χώρος των πιτς θα είναι μέσα στον χώρο της Ελληνικής Σωληνουργίας, που φιλοξενεί αυτή την προσπάθεια του ΣΟΑΑ, ενώ ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει σε κλειστό υπόστεγο των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας που ανήκει στο γκρουπ της Μηχανικής. Πολλαπλά τα οφέλη αυτής της μετακίνησης των πιτς, καθώς οι αγωνιζόμενοι εξασφαλίζουν άπλετο και ασφαλή χώρο για τις ομάδες τους, ενώ οι θεατές χώρους παρκαρίσματος, εκεί όπου στις προηγούμενες διοργανώσεις εγκαθίσταντο τα αυτοκίνητα των σέρβις και τα τρέϊλερς.
Στον χώρο των πιτς θα λειτουργεί αυτόνομη μεγαφωνική εγκατάσταση προκειμένου οι αγωνιζόμενοι να ακούν ευκρινώς τα παραγγέλματα του αλυτάρχη, ενώ άλλη μεγαφωνική (ασύρματη)  θα εγκατασταθεί σε όλα τα «Κ», με στόχο τη συνεχή πληροφόρηση των θεατών για την εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα η μετάδοση του αγώνα θα καλύπτεται και από τοπικό ραδιόφωνο.
Οι θεατές καλό είναι να γνωρίζουν ότι, από τις 08:30 το πρωί της Κυριακής ο δρόμος θα κλείσει για όλους εκτός από τα αυτοκίνητα των οργανωτών και δυο πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο από την αφετηρία προς τον τερματισμό και το ανάποδο, αποβιβάζοντας τους σε σημεία όπου είναι εξασφαλισμένη η ασφαλής παρακολούθηση του αγώνα.
Επιπλέον όσοι ενδεχομένως πρόλαβαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο εντός της αγωνιστικής διαδρομής, καλό είναι να γνωρίζουν πως ανάμεσα στα δυο σκέλη ο δρόμος δε θα ανοίξει και συνεπώς η όποια μετακίνηση μπορεί να γίνει μόνο με τα δυο πούλμαν και σε όσο χρόνο υπάρχει διαθέσιμος για αυτά.
Στην αφετηρία της διαδρομής και συγκεκριμένα εκεί όπου αρχίζει να μετρά ο χρόνος, θα τοποθετηθεί τέντα μήκους σχεδόν 15 μέτρων, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στην εικόνα και προστασία από τον ήλιο (ελπίζουμε όχι βροχή…) σε οδηγό και αρμόδιους κριτές.
Τέλος το Σάββατο και αμέσως μετά το τέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, θα γίνει στο χώρο των πιτς μια γιορτή με μουσική και μπουφέ, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους παρευρισκόμενους, προκειμένου να τονιστεί το εορταστικό χρώμα της διοργάνωσης.
Όσον αφορά την ασφάλεια δε θα γίνει καμιά έκπτωση, παρά το ότι ο Δήμος Χαλκιδέων (υπό την αιγίδα του οποίου διοργανώνεται η ανάβαση) αδυνατεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια, λόγω των πρόσφατων μεταβολών του σχεδίου Καλλικράτη.
Ο Σύνδεσμος δε φιλοδοξεί να διεκδικήσει τίτλους οργανωτή, παρά μόνο να συλλέξει εμπειρίες ελπίζοντας ταυτόχρονα να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης για τις επόμενες διοργανώσεις.
Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι δηλώσεις συμμετοχών μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 27/5/11 στην ΑΛΤ (βιομηχανική περιοχή Τρίπολης) Γιαννόπουλος Νικόλαος τηλ. & φαξ  2713-005527, ή στο 6977011283).
Ο αγώνας την Κυριακή θα εκκινήσει στις 10:00 το πρωί.