Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010




















16o RALLY SPRINT ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Το 16ο RALLY SPRINT ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 3sss θα πραγματοποιηθεί στις 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010. Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο ασφάλτινων rally sprint και ηταν ο 3ος γύρος του θεσμού τον Μάιο που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως συμμετοχών. Το Δ.Σ. της λέσχης αποφάσισε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί σε ασφάλτινη ειδική διαδρομή κοντά στην Αμφίκλεια για να μην υπάρξουν πιθανα προβλήματα χιονοπτώσεων  σε Παρνασσό και Γκιωνα. Πρόκειται για την Ακροπολική διαδρομή «Αμφίκλεια» που άταν μεν χωμάτινη, αλλά τώρα έχει ασφαλτοστρωθεί με άριστο τάπητα, και ενώνει την πόλη της Αμφίκλειας με το χωριό Ανω Τιθορέα, συνολικού μήκους 8,2 χιλιομέτρων. Η ειδική έχει χρησιμοποιηθεϊ και κατά το παρελθόν σαν χωμάτινη από την Λ.Α.Μ.Α. με αφετηρία από Ανω Τιθορέα προς Αμφίκλεια,  σε χωμάτινα rally sprint. Με το δεδομένο όμως ότι σχεδόν ολόκληρη έχει μπαριέρες προς τον κάμπο, θα γίνει ο αγώνας με αφετηρία την Αμφίκλεια και τερματισμό την Ανω Τιθορέα. Με την έγκριση της ΕΘ.Ε.Α. θα πραγματοποιηθεί 3 φορές. Ολες οι πληροφορίες, χέρτες, roadbook, συμπληρωματικός κανονισμός, προσβάσεις θεατών, εξυπηρετήσεις Ξενοδοχείων και οτιδήποτε άλλα σχετικά με τον αγώνα θα αναρτηθούν το ταχύτερο δυνατόν στην ιστοσελίδα της λέσχης: http://www.lamamfiklias.gr/ καθώς και στο facebook του αγώνα: http://www.facebook.com/pages/LESCHE-AUTOKINETOU-MOTOSYKLETAS-AMPHIKLEIAS-LAMA/357097406172?ref=nf Μείνετε συντονισμενοι και για οτιδήποτε συμπληρωματικο στο 6971890890 κ. Κώστα Καραπετσάνο (Πρόεδρο Λ.A.Μ.Α.)
           20Ο 3SS RALLY SPRINT
20-21/11/2010

Η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και υπό την αιγίδα του Δήμου Φολοης, διοργανώνει στις 20 – 21  Νοεμβρίου 2010 το 20ο 3SS Rally Sprint (χωμάτινο), που μετράει στο Κύπελλο Xωμάτινων Rally και στο κύπελλο χωμάτινων Sprint Ελλάδος. Για το κύπελλο χωμάτινων ραλλυ θα μετρήσουν οι δυο καλύτεροι χρόνοι από τους τρεις και για το κύπελλο χωμάτινων Sprint οι χρόνοι των δυο πρώτων προσπαθειών.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί, στη διαδρομή του Λάλα, που ξεκινάει από το  Λάλα και θα τερματίζει πριν το χωριό Μηλιές και έχει μήκος 11 χλμ. περίπου.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 πμ, το service των αυτοκινήτων θα γίνει πίσω από το δημαρχείο Φολόης στο Λάλα.
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 16.00-19.00 στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ ΑΕ στην Συντριάδα Πύργου πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Η απονομή των επάθλων θα γίνει στο δημαρχείο της Φολόης στο Λάλα μετά το πέρας του αγώνα. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στο ποσόν των 200 ευρω και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων η ΑΟΛΑΠ έχει έρθει σε συνεννόηση με όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής για προσιτές τιμές για τις διανυκτερεύσεις. Η λήξη των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή σας πρέπει να καταθέσετε το ποσό του παράβολου συμμετοχής μέχρι τη μέρα που λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής 12/11/2010 στο λογ/σμό που αναγράφεται στη δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ/Fax: 2622021277, 6937114349 κ. Μητσοπούλου Διονυσία (εργάσιμες ώρες) και
Τηλ/Fax: 2621022165, 6937112825, (ώρες από 18.30΄ - 21.30΄) ή στην ιστοσελίδα της λέσχης      
www.aolap.gre-mail: aolap@otenet.gr- karalhs@otenet.gr

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ATHENS SUPERCROSS 2010

Κορυφαίοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι οδηγοί  εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Athens Supercross στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 20-21 Νοεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι  υψηλού επιπέδου και με πολλές διακρίσεις Αμερικανοί Brock Sellards, Cole Siebler οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στην αρένα του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας για να διεκδικήσουν τη νίκη απέναντι στον Πρωταθλητή Supercross Ιταλίας Stefano Dami, τους Γάλλους Florent Richier και Julien Vanni, τον Γερμανό Daniel Sedlak, τον Έλληνα πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, τον Στέλιο Γαλατιανό, τον Χρήστο Φωτόπουλο, τον Κύπριο πρωταθλητή Σάββα Σάββα κ.α. Λίγες ημέρες έμειναν για το μεγάλο ραντεβού όπου το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα μεταμορφωθεί σε μία πίστα supercross και οι χιλιάδες θεατές θα ζήσουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης από το ένα και μοναδικό υπερθέαμα που μόνο το Athens Supercross μπορεί να προσφέρει. Πολλά παράλληλα happenings θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.
H Skoda κατακτά το πρωτάθλημα IRC

Η Skoda βραβεύεται επισήμως με τον τίτλο κατασκευαστών στο πρωτάθλημα IRC 2010 και παράλληλα βραβεύονται οι Φιλανδοί Juho Hanninen και Mikko Markkula με τον τίτλο του καλύτερου πληρώματος του πρωταθλήματος. Αυτή η μοναδική επιτυχία της ομάδας της Skoda ενισχύεται και από την δεύτερη θέση που καταλαμβάνουν οι Jan Kopecky και Petr Stary (της δεύτερης της Skoda Auto) ενώ ο Kris Meek με Peugeot τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο διευθυντής της Skoda Motorsport Michael Hrabanek παρέλαβε για λογαριασμό της Skoda το έπαθλο του νικητή του διαγωνισμού.
Η εργοστασιακή ομάδα της Skoda συμμετείχε στους 11 από τους συνολικά 12 αγώνες για το πρωτάθλημα IRC με την νέα Fabia S2000 και αναδείχθηκε νικήτρια στις 7 από αυτές. Εκτός όμως από αυτές τις νίκες, οι ιδιωτικές συμμετοχές της Skoda ανέβηκαν στο βάθρο σε 17 άλλους αγώνες. Οι Hanninen και Merkkula κέρδισαν στην Αργεντινή, τη Σαρδηνία, και την Σκωτία. Οι Loix και Miclott στο Βέλγιο, στη Μαδέρα και στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Οι Kopecky και Stary στα Κανάρια Νησιά. Ιδιωτικές ομάδες υποστηριζόμενες από αντιπροσώπους της Skoda επίσης σημείωσαν επιτυχίες με σημαντικότερη αυτή της ομάδας Μotorsport της Skoda στην Αγγλία. Οι επιτυχίες της Fabia S2000 για το 2010 χαρακτηρίστηκε από νίκες σε εθνικά πρωταθλήματα όπως αυτά της Γερμανίας (Matthias Kahle), της Αυστρίας (Raimund Baumschlager), της Δημοκρατίας της Τσεχίας (Pavel Valousek), της Ισπανίας (Alberto Hevia), του Λιβάνου (Roger Feghali) και της Σλοβακίας (Jozef Beres).
Συνοψίζοντας την περίοδο που μόλις τελείωσε ο Διευθυντής της Skoda Motorsport Michael Hrabanek δηλώνει:« Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν γι αυτή την ιστορική νίκη της Skoda και μας βοήθησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα IRC- τη Διοίκηση της Skoda και τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας Skoda Motorsport, τους συναδέλφους μας από το τμήμα της Τεχνολογικής Εξέλιξης καθώς επίσης και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εισαγωγείς της Skoda σε όλες τις χώρες όπου η Fabia S2000 έτυχε θετικής αποδοχής και υποστήριξαν σημαντικά τις κοινές μας επιτυχίες με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και την περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της Skoda. Η προβολή της Skoda υπήρξε πράγματι πολύ μεγάλη.

Juho Hanninen: «Η ποιότητα του φετινού IRC ήταν πράγματι πολύ υψηλή. Αυτός είναι ο πρώτος μου μεγάλος διεθνής τίτλος και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Όλη η ομάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια- δεν είχαμε κανένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που είναι σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία γιατί για να επιτύχεις ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να καταφέρεις να τερματίσεις. Έχω βελτιώσει αρκετά την οδήγηση μου σε ασφάλτινες διαδρομές και ανυπομονώ να συνεργαστώ και πάλι με τη Skoda Motorsport».

Jan Kopecky: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Skoda που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω μέλος της ομάδας με την νέα Fabia S2000. Όλα τα μέλη της ομάδας δουλεύουν σκληρά και αυτή η όλη προσπάθεια συντέλεσε σε αυτή την εκπληκτική επιτυχία για την μάρκα. Να τερματίζεις δεύτερος στο IRC είναι σίγουρα επιτυχία. Ο στόχος μας ήταν φυσικά να κατακτήσουμε τον τίτλο αλλά κάποια λάθη που κάναμε μας απομάκρυναν από τον στόχο. Παρόλα αυτά η σεζόν συνολικά υπήρξε επιτυχημένη και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη».

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Άτυχο το ελληνικό πλήρωμα

To ελληνικό πλήρωμα του Honda Civic Type–R με οδηγό το Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ δεν μπόρεσε να ανέβει δυστυχώς στη ράμπα τερματισμού του 51st Rally Internationale du Vallais της Ελβετίας.
Το ελληνικό πλήρωμα μετά από μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει με επιτυχία τις 4 ειδικές διαδρομές της 1ης ημέρας, 3 χλμ. πριν το τέλος της 1ης ειδικής διαδρομής της 2ης ημέρας εξαιτίας ενός χτυπήματος του προφυλακτήρα (carbon fibre) που έβρισκε με τη σειρά του επάνω στο λάστιχο οδήγησε σε κλατάρισμα του ελεστικού με αποτέλεσμα να βγουν εκτός δρόμου. Το τραυματισμένο Civic Type-R κατάφερε να φτάσει στο service park μετά από 3,5 χλμ. με 3 ρόδες. Η ομάδα της Honda και της JAS (ιταλική Honda) για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να μη συνεχίσει καθώς έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Rally Monte Carlo 2011.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Για πρώτη φορά Ανάβαση Σχίνου

Η Πανελλήνια Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Λ.Μ.Α.) με έγκριση της ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ και σχετική άδεια από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, διοργανώνει στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010 την 1η ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΧΙΝΟΥ.
        Η Ανάβαση έχει μήκος 4.050 μέτρα και γίνεται για πρώτη φορά. Ξεκινάει έξω από το χωριό Σχίνο με κατεύθυνση προς τα Πίσια και την Περαχώρα. Είναι τεχνική, γρήγορη με φαρδύ δρόμο, πολύ καλό οδόστρωμα και με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, πιστεύουμε ότι θα γίνει μια πολύ καλή ανάβαση.
Δηλώσεις Συμμετοχής - πληροφορίες :  Τηλ.   : 210-9920214,
                                                                FAX  : 210-9922089
                                                                Κιν.    : 6932312712 κ. Τάσος Αθανασίου
                                                                Email : palma_team@yahoo.gr