Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

F1:ΜΕ ΤΟ P ZERO RED SUPERSOFT Η ΔΡΑΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



Ο Kimi Raikkonen της Lotus ήταν ο νικητής του Αυστραλιανού Grand Prix μετά από μία επιτυχημένη στρατηγική δύο pit-stop. Ο πιλότος ξεκίνησε τον αγώνα με P Zero Red supersoft και ολοκλήρωσε δύο stint με το μεσαίο P Zero White. Η στρατηγική ελαστικών του χάρισε ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, καθώς οι υπόλοιποι της πρώτης εξάδας υιοθέτησαν στρατηγική τριών pit stop.

Μόνο τέσσερις οδηγοί ξεκίνησαν με μεσαίο ελαστικό: Adrian Sutil (Force India), Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Sergio Perez (McLaren) και Pastor Maldonado (Williams).

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε τα εξής: «Σκόπιμα πήραμε μία τολμηρή απόφαση να χρησιμοποιήσουμε το πολύ μαλακό ελαστικό εδώ θέλοντας να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση στη δράση. Πιστεύουμε ότι αυτό λειτούργησε πολύ καλά μέσα από διαφορετικές στρατηγικές δύο και τριών pit stop, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδεικνύοντας επτά διαφορετικούς επικεφαλής πιλότους. Ο Kimi Raikkonen και η Lotus επέδειξαν άριστη γνώση των ελαστικών, αξιοποιώντας άριστα τη στρατηγική δύο pit stop, τη στιγμή που πολλοί από τους αντιπάλους τους δεν κατάφεραν κάτι αντίστοιχο. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τα ελαστικά ήταν πραγματικά αριστοτεχνικός. Αν και βρέθηκαν πολλές φορές σε διαφορετικές θέσεις στην πίστα, ο Raikkonen και η Lotus συναγωνίστηκαν με τη Ferrari και τον Alonso που ακολουθούσε στρατηγική τριών pit stop σε όλη την διάρκεια του δεύτερου μέρους του αγώνα. Η κατάληξη αυτών των διαφορετικών προσεγγίσεων επιβεβαίωσε την αξία της στρατηγικής, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα θεαματικό φινάλε και τρεις πολύ αξιόλογους παγκόσμιους πρωταθλητές στο βάθρο. Επίσης αξίζει να τονίσουμε ότι ο Raikkonen οδήγησε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, τον 56ο: ήταν ο προτελευταίος γύρος με μεσαία ελαστικά που είχαν ήδη διανύσει 22 γύρους. Είμαστε ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις και την αντοχή και των δύο γομών, κυρίως με το δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες πίστας και περιβάλλοντος ήταν πολύ χαμηλές, κάτι που προκάλεσε ελαφρά τοπική φθορά (graining). Ωστόσο, οι συνθήκες στο τέλος της εβδομάδας στη Μαλαισία θα είναι πολύ διαφορετικές!»

Μετρητής Αλήθειας

Η νικηφόρος στρατηγική δύο pit stop που προβλέψαμε αποδείχτηκε σωστή. Είχαμε προβλέψει το πρώτο pit stop για αλλαγή από supersoft σε medium στο 14ο γύρο, με ένα δεύτερο pit stop για μεσαίες γόμες στον 36ο γύρο. Ο Raikkonen ακολούθησε ακριβώς αυτή την τακτική, κάνοντας την πρώτη στάση στον 9ο και τη δεύτερη στον 34ο γύρο.

Οι Ελληνικοί αγώνες (;) στο Auto Sprint Live

Το “καυτό” θέμα των ελληνικών αγώνων θα απασχολήσει και αυτην την εβδομάδα τους Στράτο Φωτεινέλη και Νίκο Τσάδαρη κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου Auto Sprint Live. H μοναδική ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή με θέμα το αυτοκίνητο έρχεται και αυτή την εβδομάδα κοντά σας μέσα απο τη συχνότητα του ART TV (πρώην Τηλεάστυ) όπως πάντα την Τετάρτη το βράδυ από τις 20:00 μέχρι τις 21:00.

Η παραγωγή της εκπομπής όπως όφειλε είχε προσκαλέσει τόσο την ΕΛΠΑ όσο και την ΟΜΑΕ μέσω εκπροσώπων τους, για μια ζωντανή συζήτηση εφ' όλης της ύλης πάνω στο θέμα των ελληνικών αγώνων και της πορείας που έχουν πάρει αυτοί μέσα στο 2013. Οι δύο πλευρές αρνήθηκαν ευγενικά να παραστούν στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ, κάθε μια για τους δικούς της λόγους.

Ως εκ τούτου η παραγωγή αποφάσισε την Τετάρτη 20 Μαρτίου οι τηλεφωνικές γραμμές της εκπομπής Auto Sprint Live, να ανοίξουν απο το ξεκίνημα αυτής και όσοι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να επικοινωνούν με τους Στράτο Φωτεινέλη και Νίκο Τσάδαρη για να εκφράσουν την άποψή τους σύντομα και περιεκτικά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο αριθμός επικοινωνίας για όσους επιθυμούν να μιλήσουν ζωντανά στην εκπομπή Auto Sprint Live είναι 210 9407 000.