Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ACROPOLIS RALLY 2011: Αρχίζει το ματς...

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας και έκτος γύρος του θεσμού. Τα ελληνικά βουνά θα πλημμυρίσουν από κόσμο, ενώ οι ήχοι των αγωνιστικών εξατμίσεων θα αντηχήσουν στις ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας ξεκίνησε και επίσημα πριν από λίγη ώρα, με φόντο την Ακρόπολη όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση, με 41 πληρώματα να περνούν από την ράμπα. Μάλιστα παρά τη δυνατή βροχή στην αρχή της τελετής πολλοί θεατές έδωσαν ηχηρό παρών και μαζί το δικό τους χρώμα στην έναρξη του αγώνα. Νωρίτερα, οι πρωταγωνιστές του WRC, με την συνδρομή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που βρίσκεται κοντά στον αγώνα, επισκέφθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και ξεναγήθηκαν, ενώ μετά από εκδήλωση στο εστιατόριο «Διόνυσος», υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους. Την τελετή εκκίνησης κάλυψε ζωντανά το ψηφιακό κανάλι Sport+ της Κρατικής Τηλεόρασης.
Η πραγματική δράση ξεκινά αύριο στις 07:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το service park με κατεύθυνση την Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για να καταλήξουν και πάλι στην Κορινθία ακολουθώντας μια διαδρομή 567 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141 χιλιομέτρων. Η πλειοψηφία των οδηγών τόνισε μάλιστα πως η αυριανή πρώτη ημέρα του αγώνα θα είναι και η πιο δύσκολη καθώς δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο κανονικό service αλλά μόνο ένα remote service στα Καμένα Βούρλα χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων και επισκευών. Έτσι η εξίσωση για τους οδηγούς γίνεται ακόμα πιο σύνθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν την ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και να προφυλάξουν τα αυτοκίνητα τους από ζημιές .
Το θέαμα λοιπόν ξεκινά και βέβαια εκτός από την ένταση των ειδικών διαδρομών οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους οδηγούς και πρωταγωνιστές του WRC στην καρδιά του αγώνα στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

ACROPOLIS RALLY 2011: Δηλώσεις από την εκκίνηση

1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel
«Ήταν πολύ ωραία η τελετή εκκίνησης εδώ. Πολύς κόσμος ήλθε να παρακολουθήσει. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση από το Λουτράκι και πρέπει να την ξανακάνουμε προς τα πίσω. Οι ειδικές είναι καλές. Η ΕΔ3 (Ελευθεροχώρι) και η ΕΔ8 (Γυμνό) θα είναι πολύ σκληρές, είμαι βέβαιος. Πρέπει κανείς να είναι γρήγορος αλλά, πάνω από όλα, έξυπνος. Στα δύσκολα σημεία πρέπει να φυλάμε τo αυτοκίνητo».

3 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Η εκκίνηση είναι λίγο μακριά από το κέντρο του αγώνα αλλά αυτό είναι το σωστό μέρος να γίνεται, είναι μια μοναδική τοποθεσία. Ελπίζω το Ράλλυ να πάει καλά. Οι ειδικές θα πρέπει να έχουν στεγνώσει ως αύριο, ελπίζουμε να παλέψουμε για τη νίκη.

2 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
«Πολύ ενδιαφέρον μέρος για την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις, πολύ ωραίο, αλλά είναι μακριά από το Λουτράκι. Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες και σκληρές, ειδικά οι ΕΔ 3 και 8. Πρέπει να συνδυάσουμε ταχύτητα και μεγάλη προσοχή».

4 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Ωραίο μέρος για εκκίνηση Ράλλυ! Ο Ισθμός της Κορίνθου μου άρεσε εξίσου, ωστόσο. Η βροχή με ανησυχεί, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει τις ειδικές. Αλλιώς δεν θα με πείραζε. Πρέπει να πάμε φυλαγμένα σε κάποια σημεία και όχι τέρμα γκάζι παντού. Πρέπει να διαβάσουμε σωστά το δρόμο».

11 SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Ωραίο βροχερό θέαμα, δε συμφωνείτε; Όσο ήμαστε εδώ ήταν πολύ όμορφα. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης, ήταν μοναδικό θέαμα. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και η νίκη μόνος μας στόχος».

6 OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Ωραίο μέρος, μου αρέσει που η τελετή εκκίνησης γίνεται εδώ, αν και βρισκόμαστε πολύ μακριά από το Λουτράκι. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά έχω στόχο να τερματίσω στην πεντάδα».

5 WILSON Matthew - MARTIN Scott
«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Το θέαμα της εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη είναι εντυπωσιακό. Σχετικά με τον αγώνα, κοιτάμε μπροστά. Είναι πάντα σκληρός και αύριο με το remote service θα είναι η δυσκολότερη ημέρα».

7 VILLAGRA Federico - DIAZ Jose
«Πολύ ωραία η τελετή κάτω από την Ακρόπολη, είναι θέαμα που δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα. Απολαμβάνω το Ράλλυ Ακρόπολις κάθε φορά, είναι ωραίο και σκληρό. Θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε σε θέση που να δίνει βαθμούς».

8 RAIKKONEN Kimi - LINDSTROM Kaj
«Είναι πολύ ωραίο το μέρος εδώ, με ωραία θέα. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Υπάρχουν σκληρές ειδικές στο πρόγραμμα και θα δούμε πώς θα τα πάμε».

15 SOLBERG Henning - MINOR Ilka
«Εδώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και το Μουσείο ήταν εντυπωσιακό. Είναι ένα πολύ δύσκολο Ράλλυ για τα αυτοκίνητα, αλλά μου αρέσει πολύ».

9 KUIPERS Dennis - MICLOTTE Frederic
«Η τελετή εκκίνησης ήταν πραγματικά καλή. Δεν έχω ξανάρθει εδώ, ήταν πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας, αλλά η γενικότερη αίσθησή μου ως τώρα είναι καλή. Θα μας δυσκολέψουν οι πέτρες και είναι σημαντικό να επιβιώσουμε και να φτάσουμε στον τερματισμό».

12 OLIVEIRA Daniel - MAGALHAES Carlos
«Μου αρέσει πολύ η τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε ήρεμα χωρίς να πιέζουμε. Πιστεύω ότι το Mini είναι αρκετά γερό γι' αυτό το Ράλλυ αλλά θα το δούμε στην πράξη. O Loeb, o Latvala και ο Hirvonen είναι γρήγοροι και κάποιος από αυτούς θα είναι ο νικητής. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

14 VAN MERKSTEIJN Peter Jr - CHEVAILLIER Eddy
«Η εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη είναι πραγματική εμπειρία, μου αρέσει πολύ. Το Ράλλυ θα είναι σκληρό αλλά οι ειδικές είναι ωραίες. Εύχομαι να είναι και στεγνές. Ελπίζουμε για θέση στη δεκάδα».

16 KUIPERS Rene - HULZEBOS Annemieke
«Η εκκίνηση σε αυτό εδώ το μέρος δίνει πολύ καλή εντύπωση για την ελληνική κουλτούρα. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ανταγωνιστικός για όλα τα νέα αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να τερματίσουν σε τέτοιες συνθήκες. Είναι το ίδιο για όλους, θα δούμε».

17 ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel
«Η εκκίνηση σε αυτό το μέρος είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς και, κυρίως, για τους θεατές. Δυστυχώς μας έπιασε βροχή. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να φθάσουμε στον τερματισμό».

18 NOVIKOV Evgeny - GIRAUDET Denis
«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω πάλι σε αυτό το ωραίο Ράλλυ. Η Ακρόπολη είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος. Θα πάμε τέρμα γκάζι παντού και θα δούμε τι θα γίνει».

19 ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
«Πολύ ωραίος ο χώρος της εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη. Για μένα είναι σημαντικό που είμαστε εδώ μετά από την προσπάθεια που κάναμε. Αύριο ξεκινάει ένας πολύ δύσκολος αγώνας που θα είναι προσαρμογής για εμάς». 20 VAN MERKSTEIJN Peter (Senior) - MOMBAERTS Erwin
«Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εντός δρόμου σε όλο τον αγώνα και ελπίζουμε σε μια καλή θέση στον τερματισμό. Η τελετή εκκίνησης εδώ ήταν φανταστική, η πρώτη μου φορά στην Αθήνα με έχει εντυπωσιάσει».

21 PROKOP Martin - TOMANEK
«Η τελετή εκκίνησης ήταν τέλεια! Θα δούμε πώς θα είναι οι ειδικές αύριο με τη βροχή. Θα είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την κατηγορία μας».

22 TANAK Ott - SIKK Kuldar
«Η τελετή εκκίνησης ήταν πολύ καλή. Είναι ένα δύσκολο Ράλλυ με σκληρές ειδικές διαδρομές, δεν είναι για τον καθένα. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε».

26 KRUUDA Karl - JARVEOJA Martin
«Είμαι χαρούμενος για την τελετή εκκίνησης, ήταν πολύ όμορφα και διαφορετικά από άλλους αγώνες. Αύριο ξεκινά ένα σκληρό Ράλλυ με πολλές πέτρες και θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε».

25 HANNINEN Juho Ville Matias - MARKKULA Mikko Antero
«Ήταν πολύ ωραία η τελετή εκκίνησης. Λίγο μακριά, αλλά άξιζε τη διαδρομή ως εδώ. Κάποιες ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές. Θα είναι δύσκολο, γιατί δεν ξέρω πού να πιέσω».

24 SOUSA Bernardo - COSTA Antonio
«Όλα καλά. Μου αρέσει η τελετή εκκίνησης, αλλά θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στο Λουτράκι και το πρωί έχει νωρίς ξύπνημα. Φυσικά, είναι το ίδιο για όλους. Ο αγώνας θα είναι σκληρός. Θα παλέψουμε να επιβιώσουμε και να τερματίσουμε όσο γίνεται καλύτερα».

27 GASSNER Jr Hermann - WUSTENHAGEN Katharina
«Ανυπομονώ για αύριο. Το Ζάππειο και η Ακρόπολη είναι καταπληκτικά μέρη, τόσο διαφορετικά από τη Γερμανία. Θα είναι ο σκληρότερος αγώνας του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, χωρίς αμφιβολία. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να περνάς αργά από τα επικίνδυνα σημεία. Θα προσπαθήσουμε να φυλάξουμε το αυτοκίνητο όλο το Σαββατοκύριακο και να μην τερματίσουμε υπό καθεστώς superally».

23 AL-ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Είναι ωραίο συναίσθημα για τους θεατές να εκκινεί ο αγώνας από αυτό εδώ το μέρος. Δεν είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν πειράζει. Η γνώμη μου για την οργάνωση είναι καλή. Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές αλλά έχουμε εμπειρία και θα δούμε ποιος θα είναι αρκετά έξυπνος για να κερδίσει την S2000. Είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και στόχος μου είναι η νίκη».

30 LLOVERA Albert - VALLEJO Diego
«Μου αρέσει η Ελλάδα και η Ακρόπολη είναι επιβλητική. Οι ειδικές είναι περίπλοκες και πιθανά επιφυλάσσουν προβλήματα . Έχω δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτό τον αγώνα, γιατί είναι σκληρός για το σώμα και τη σπονδυλική στήλη».

28 BRYNILDSEN Eyvind - MENKERUD Cato
«Μου αρέσει που έχει τόσο πολύ κόσμο εδώ, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία στην Αθήνα, αν εξαιρέσεις την κίνηση στους δρόμους. Ο αγώνας είναι σκληρός και θα κερδίσει ο εξυπνότερος. Πρέπει να φυλάξουμε τα αυτοκίνητα».

29 TURAN Frigyes - Zsiros Gabor
«Η τελετή ήταν καλή, το μέρος είναι από τα πιο ωραία για ένα τέτοιο γεγονός. Οι καιρικές συνθήκες είναι… πονηρές. Θέλουμε να τερματίσουμε και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορέσουμε. Δεν έχουμε προβλήματα».

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Έπαθλο «Γιώργος Μοσχούς»

H Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Μοσχού, προκηρύσσει ομώνυμο βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί στον οδηγό που οι θεατές θα επιλέξουν να αναδείξουν σαν τον άνθρωπο του αγώνα στο «Ράλλυ των Θεών»!
Ο νικητής θα προκύψει μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις (http://www.acropolisrally.gr/) και θα βραβευθεί κατά την τελετή τερματισμού του αγώνα, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Club Hotel Casino Loutraki.
Στην ψηφοφορία συμμετέχουν και οι 42 οδηγοί του αγώνα, ενώ η απονομή του επάθλου θα γίνει από τους γιους του Γιώργου Μοσχού, Μανώλη και Παύλο.
Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 08:00 της Πέμπτης 16 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 15:00, με την ολοκλήρωση του καθαρά αγωνιστικού μέρους του Ράλλυ Ακρόπολις 2011.

ACROPOLIS RALLY 2011: Δεύτερη ημέρα αναγνωρίσεων

Οι αναγνωρίσεις για τους πρωταγωνιστές του WRC συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα. Τα πληρώματα, βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές της δεύτερης και τρίτης ημέρας, καθώς και στο shakedown. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, ωστόσο βροχή έπιασε μόνο αργά το μεσημέρι, όταν και είχαν ολοκληρωθεί οι αναγνωρίσεις στις ειδικές διαδρομές και απέμεναν τα δυο περάσματα από το shakedown. Οι περισσότεροι από τους οδηγούς έμειναν ευχαριστημένοι από τις διαδρομές, οι οποίες κατά γενική ομολογία δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα από τις βροχές των τελευταίων ημερών.
Δηλώσεις:
1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel CITROEN DS3 WRC
«Οι ειδικές διαδρομές ήταν ΟΚ. Μόνο ορισμένες από τις σημερινές ήταν σκληρές. Εκτός από αυτό δε συναντήσαμε βροχή παρά μόνο στο shakedown».

3 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo FORD Fiesta RS WRC
«Φαίνεται πως οι ειδικές διαδρομές θα είναι βρεγμένες. Ίσως να είναι μαλακές μετά τη βροχή, αλλά γενικά έδειχναν ΟΚ».

2 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien CITROEN DS3 WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες, εκτός από την ΕΔ8 (Γυμνό) που είναι πολύ σκληρή. Γενικά είναι ΟΚ».

4 LATVALA Jari Matti – ANTTILA Miika FORD Fiesta RS WRC
«Είναι η πρώτη φορά με βροχή στην Ελλάδα. Θα είναι ένας αγώνας ειδικών συνθηκών. Οι ειδικές διαδρομές θα είναι πολύ γλιστερές αν παραμείνει ο καιρός έτσι. Ελπίζω να είναι στεγνά. Οι ειδικές διαδρομές είναι ΟΚ».

11 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris CITROEN DS3 WRC
«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές και είναι χειρότερες από αυτές που περάσαμε χθες. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και δύσκολος. Επιστρέψαμε στα παλιά Ράλλυ της Ελλάδας».

5 WILSON Matthew – MARTIN Scott FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές και χειρότερες από τις χθεσινές. Το κακό είναι ότι είχαν βγει πολλές πέτρες στην επιφάνεια».

7 VILLAGRA Federico – PEREZ COMPANC Jorge FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές σήμερα ήταν πολύ καλές. Μου αρέσουν περισσότερο από τις χθεσινές. Είναι αρκετά σκληρές, ειδικά η ΕΔ8».

15 SOLBERG Henning – MINOR Ilka FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές σήμερα ήταν πολύ καλές. Μου άρεσαν».

9 KUIPERS Dennis – MICLOTTE Frederic FORD Fiesta RS WRC
«Οι σημερινές ειδικές ήταν αρκετά σκληρές με μεγάλες πέτρες. Ο αγώνας δε θα είναι εύκολος και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

12 OLIVEIRA Daniel – MAGALHAES Carlos Mini John Cooper Works WRC
«Οι ειδικές είναι αρκετά σκληρές. Σίγουρα ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Τώρα οι ειδικές είναι ΟΚ, δεν ξέρω όμως ποια θα είναι η κατάστασή τους στις επόμενες ημέρες. Μου αρέσουν οι ειδικές διαδρομές και ο αγώνας γενικά».

14 VAN MERKSTEIJN Peter Jr – CHEVAILLER Eddy CITROEN DS3 WRC
«Οι σημερινές ειδικές διαδρομές ήταν καλύτερες. Μου άρεσαν περισσότερο. Ελπίζω το Σαββατοκύριακο να είναι στεγνό. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

16 KUIPERS Rene – HULZEBOS Annemieke FORD Fiesta RS WRC
«Μου αρέσουν οι ειδικές διαδρομές. Είναι σκληρές με πολλές πέτρες και αυτό είναι σκληρό για τα αυτοκίνητα. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μου αρέσει πολύ η ΕΔ1 (Θήβα), ενώ η μεγάλη ΕΔ2 (Ελάτεια) είναι επίσης καλή».

17 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel Mini John Cooper Works WRC
«Οι ειδικές διαδρομές δεν είχαν πρόβλημα με τη βροχή. Σε κάποιες από αυτές υπάρχουν φυτεμένες πέτρες μέσα στο χώμα και αυτό αποτελεί κίνδυνο για τα μηχανικά μέρη».

18 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis FORD Fiesta RS WRC
«Ελπίζω να μη βρέξει στον αγώνα. Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές. Μου αρέσει αυτός ο αγώνας».

19 ATHANASSOULAS Lambros – ZAKHEOS Nikolaos FORD Fiesta RS WRC
«Πρόκειται για κλασικό Ακρόπολις. Υπάρχουν κάποιες σκληρές ειδικές διαδρομές και κάποιες άλλες που είναι ευχάριστες. Ειδικά η ειδική διαδρομή Γυμνό (ΕΔ8) είναι πολύ σκληρή. Οι ειδικές διαδρομές που κάναμε χθες και σήμερα δεν είχαν πρόβλημα. Η βροχή έχει βοηθήσει, διότι έχει σφίξει το χώμα και αυτό θα βοηθήσει να μην χαλάσει από τις ροδιές».

20 VAN MERKSTEIJN Peter (Senior) – MOMBAERTS Erwin CITROEN DS3 WRC
«Οι ειδικές διαδρομές σήμερα ήταν πολύ καλές. Ήταν πιο ωραίες από τις χθεσινές. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά».

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ACROPOLIS RALLY 2011: Πρώτη ημέρα αναγνωρίσεων

Οι κορυφαίοι οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ πραγματοποίησαν την πρώτη ημέρα αναγνωρίσεων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας, καθώς και τη νυχτερινή ειδική διαδρομή του αγώνα. Οι οδηγοί ήταν ευχαριστημένοι από τις ειδικές, αν και τις χαρακτήρισαν σκληρές. Ιδιαίτερα, εστίασαν στην ΕΔ3 (Ελευθεροχώρι) η οποία είναι, σύμφωνα με αυτούς, η σκληρότερη της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των 18 συμμετεχόντων στην κατηγορία WRC, στις αναγνωρίσεις έλαβαν μέρος και οι εργοστασιακοί οδηγοί της Mini, Dani Sordo και Kris Meeke, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας το 2012, οι οποίοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις ε.δ.
Δηλώσεις:
1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel CITROEN DS3 WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Ορισμένες από αυτές είχαν πολλές πέτρες, άλλες ήταν σχετικά σκληρές, αλλά γενικά είναι καλές».

3 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Η τρίτη ε.δ. είναι πραγματικά σκληρή, όπως σε ένα τυπικό Ακρόπολις. Παρόλα αυτά ελπίζω να μη βρέξει».

2 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien CITROEN DS3 WRC
«Η ε.δ. Μαυρολίμνη έχει πολύ μπόσικο χώμα και θα είναι πολύ γλιστερή. Πέραν τούτου είναι καλή. Τα πρώτα πληρώματα θα καθαρίζουν πολύ το δρόμο. Εκτός από την ΕΔ3 που είναι σκληρή, οι υπόλοιπες είναι καλές».

4 LATVALA Jari Matti – ANTTILA Miika FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Η ΕΔ3 είναι σκληρή και οι επιφάνειες ανώμαλες, ενώ οι υπόλοιπες είναι σε καλή κατάσταση. Η Ελάτεια (ΕΔ2), που έχει μήκος 40 χιλιομέτρα, είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική».

11 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris CITROEN DS3 WRC
«Οι ειδικές διαδρομές που περάσαμε σήμερα είναι σκληρές και με πολλές πέτρες. Κάποιες είναι πιο σκληρές από άλλες. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας».

6 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές και δύσκολες, ιδιαίτερα η ΕΔ3. Φαίνεται πως έβρεξε πολύ τις προηγούμενες ημέρες. Σαν ειδικές διαδρομές είναι ωραίες αλλά οι επιφάνειές τους δεν είναι τόσο καλές».

5 WILSON Matthew – MARTIN Scott FORD Fiesta RS WRC
«Όλα φαίνονται εντάξει. Οι περισσότερες ειδικές διαδρομές σήμερα ήταν σε ανάλογη κατάσταση με του 2009. Όλα δείχνουν καλά ως τώρα».

7 VILLAGRA Federico – PEREZ COMPANC Jorge FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές γενικά. Ορισμένες όπως η ΕΔ3 είναι πολύ σκληρές, κάποιες άλλες είναι καλές, όπως η ΕΔ6. Με τη βροχή οι δρόμοι έγιναν πιο σκληροί».

15 SOLBERG Henning – MINOR Ilka FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ ωραίες. Τις αγαπάω. Είναι πάρα πολύ ωραίες».

9 KUIPERS Dennis – MICLOTTE Frederic FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές και απαιτητικές για το αυτοκίνητο. Δε θα είναι τόσο εύκολη η κατάσταση. Ο αγώνας είναι ωραίος, αν και δύσκολος. Θα δούμε».

14 VAN MERKSTEIJN Peter Jr – CHEVAILLER Eddy CITROEN DS3 WRC
«Θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε. Είναι πραγματικά δύσκολες και τόσο σκληρές ειδικές. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι καλό».

17 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel Mini John Cooper Works WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι ΟΚ. Κάποιες από αυτές είναι στενές, με πολλές στροφές. Η ΕΔ3 θα είναι δραματική -με πολλές πέτρες».

18 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis FORD Fiesta RS WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές ως συνήθως, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά σκληρές. Μου αρέσουν πολύ. Νομίζω ότι θα είναι πολύ γλιστερές για τα πρώτα αυτοκίνητα σε ορισμένες περιπτώσεις».

19 ATHANASSOULAS Lambros – ZAKHEOS Nikolaos FORD Fiesta RS WRC
«Ο αγώνας είναι λίγο σκληρός. Η ΕΔ3 περιλαμβάνει ορισμένα πολύ κακά κομμάτια. Η ΕΔ6 είναι σκληρή σε ορισμένα σημεία και χρειάζεται προσοχή γενικά».

20 VAN MERKSTEIJN Peter (Senior) – MOMBAERTS Erwin CITROEN DS3 WRC
«Η ΕΔ Μαυρολίμνη είναι ωραία. Η μεγάλη ειδική διαδρομή (ΕΔ2) είναι πολύ δύσκολη στην οδήγηση. Οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές είναι όμορφες».

100 SORDO Dani – DEL BARRIO Carlos MINI John Cooper Works WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές. Ορισμένες από αυτές διεξάγονται με αντίθετη φορά συγκριτικά με το παρελθόν, αλλά είναι ωραίες».

101 MEEKE Kris – NAGLE Paul MINI John Cooper Works WRC
«Οι ειδικές διαδρομές είναι πραγματικά ωραίες. Λυπόμαστε που δε θα συμμετέχουμε στον αγώνα και μετά τις αναγνωρίσεις θα πρέπει να πάμε στο σπίτι μας».

WRC 2011 - Preview Rally Acropolis | Woop

WRC 2011 - Preview Rally Acropolis Woop

Στην Ελλάδα το Fiesta WRC των Αθανασούλα-Ζακχαίου

Με την νταλίκα της εργοστασιακής ομάδας της Ford έφτασε χτες στο Λουτράκι το Fiesta RS WRC με το οποίο οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος θα συμμετάσχουν στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, απέναντι στους μεγαλύτερους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε ότι περιμένει με αγωνία να μπει στο καινούργιο του «γραφείο», ενώ στην ερώτηση σχετικά με το στόχο του απάντησε «αυτό που θέλουμε πάνω απ' όλα είναι να τερματίσουμε χωρίς προβλήματα, ιδανικά σε μια θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα».