Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ : «Ό,τι πει ο θεός του Dakar»

Παρουσία περίπου 60 προσκεκλημένων και δημοσιογράφων δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή του Βασίλη Ορφανού στο 33
Τη συνέντευξη συντόνισε ο συγγραφέας Ντάνης Φώτος ενώ εκπροσωπήθηκαν και οι
περισσότερες από τις εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού.
Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τους λόγους για τους οποίους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισαν να στηρίξουν τον Έλληνα πρωταθλητή και την ιδέα στην οποία ο ίδιος πιστεύει.
Από τη μεριά του ο Βασίλης Ορφανός, εμφανώς συγκινημένος καθώς θυμόταν και
πάλι ανθρώπους που τον βοήθησαν να δώσει το παρών στο Μπουένος Άιρες την 1
ο Rally Dakar με «οικοδέσποινα» της εκδήλωσης η BP η οποία παραχώρησε το χώρο της.η
Ιανουαρίου 2010, ευχαρίστησε όλους όσους έβαλαν ένα μικρό ή μεγάλο λιθαράκι
στην 5
αθλητισμού. Στην ερώτηση δε δημοσιογράφου για το αν πάει για νίκη η απάντηση
ήταν αφοπλιστική: «Ό,τι πει ο θεός του Ντακάρ».
Φυσικά δεν έλειψαν και οι συμβολισμοί. Ο Βασίλης Ορφανός παρουσιάζοντας το
κράνος με το οποίο θα τρέξει στον φετινό αγώνα είπε ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία.
«Βάλαμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου για δυο λόγους: αφενός διότι μετά τη
καταιγίδα βγαίνει ο ήλιος και αφετέρου διότι το ουράνιο τόξο σχετίζεται με το φως».
Παρούσα στην εκδήλωση όλη η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια του
Βασίλη Ορφανού, φίλοι αλλά και οι γονείς του στους οποίους ο ίδιος εξέφρασε ένα
μεγάλο ευχαριστώ. «Ευχαριστώ που με ανέχεστε τους είπε» για να εισπράξει ένα
ζεστό χειροκρότημα.
Την προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού στηρίζουν οι εταιρείες: BP Ultimate, Λουξ, Korres Project, Intralot και Diageo.
Υποστηρικτές: Otesat Maritel, Acerbis, Arai, Dainese, DNA Filters, Lepsi Vintage, Jaeger-LeCoultre, Fir TEX, RNR, Perros Racing, Children Action M Design,
η προσπάθεια του για διάκριση στον πιο δύσκολο αγώνα του μηχανοκίνητου

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Το who is who ενός πρωταθλητή

Ο Βασίλης Ορφανός γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1973 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Αξιοποιώντας το πτυχίο και τις γνώσεις του αυτή τη στιγμή εργάζεται  στο Korres Project (αυτοκίνητο παντός εδάφους).
Ωστόσο, η  μεγάλη του αγάπη ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός. Ο ίδιος δηλώνει ότι το μικρόβιο του κόλλησε όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο μοτοποδήλατο της μητέρας του. Ήταν 5 ετών. Για να έρθουν τα έπαθλα θα έπρεπε να περιμένει 13 χρόνια.
Το 1991, στα 18 του, ανακηρύσσεται  για πρώτη φορά  πρωταθλητής στο ελληνικό πρωτάθλημα Enduro και από εκεί και έπειτα ξεκινά μια πορεία διακρίσεων τόσο εντός συνόρων όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Στην Ελλάδα πρωταθλητής στέφεται εκτός από το 1991, το 1995, το 1996, το 1997 και το 1998.
Παράλληλα το 1995 καταλαμβάνει τη 15η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 1997 φέρνει την 12η θέση ενώ το 1998 έρχεται πρώτος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Το παλμαρέ του Βασίλη συμπληρώνουν νίκες στις «Ολυμπιάδες Εντούρο» ISDE,  όπου το 1999 παίρνει χάλκινο μετάλλιο στη Πορτογαλία και το 2001 ασημένιο στη Γαλλία.
Η μεγαλύτερη στιγμή στη έως τώρα αγωνιστική του πορεία έρχεται το 2003 όταν κερδίζει την πρωτιά στο 25o Rally ParisDakar στην κατηγορία των 400cc. Είναι η παρθενική εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή στο Dakar και μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός που έχει σηκώσει την ελληνική σημαία από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Βασίλης Ορφανός έχει συμμετάσχει επίσης στο 26ο Rally ParisDakar  το 2004, το 2005 πήρε την 5η θέση στο 27ο  Barcelona - Dakar ενώ το 2009 στο 31ο Rally Dakar που γίνεται σε Αργεντινή και Χιλή θα πάρει την 40η θέση στα 450cc.
Η φετινή συμμετοχή του Βασίλη Ορφανού στο Dakar είναι η πέμπτη ενώ όλη του την πορεία από τα πρώτα του βήματα έως τη νίκη και τον τερματισμό του 2003,  τα έχει συγκεντρώσει στο βιβλίο «Ψυχές στην Άμμο».


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αγωνιστικό κάλεσμα

Με την ευκαιρία των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το αγωνιστικό τμήμα της ΕΛΠΑ καλεί τα στελέχη των αγώνων (κριτές, τεχνικούς εφόρους, αλυτάρχες, αγωνοδίκες) να εγγραφούν μέσω της λέσχης στο δυναμικό στελεχών της ΟΜΑΕ.
Στόχος της εγγραφής είναι να ενημερωθούν οι κατάλογοι των ενεργών στελεχών που θα ασφαλισθούν (καταβάλλοντας 30€) για το έτος 2011 και θα ασχολούνται ενεργά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες το μέλος της Διοικούσας επιτροπής Γιώργος Παυλόπουλος απαντά στις απορίες σας - και δίνει πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής- στο τηλέφωνο 6973030120 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pavlogio@otenet.gr

Από τη Διοικούσα Επιτροπή του Αγωνιστικού Τμήματος της Ε.Λ.Π.Α