Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Παρθενική νίκη του MINI

Το νέο ΜΙΝΙ σημείωσε την πρώτη του νίκη στη γενική κατάταξη σε αγώνα ράλι με ελαστικά Pirelli. Ο Andrea Navarra με συνοδηγό τη Simona Fedeli κέρδισαν στο Rally dellAdriatico στην Ιταλία οδηγώντας την έκδοση Regional Rally Car του ΜΙΝΙ με τη διάσημη ομάδα Grifone.
Το MINI John Cooper Works πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές Super 2000, και αποτελεί τη βάση του John Cooper World Rally Car που θα κάνει ντεμπούτο στο Rally dItalia-Sardegna το Μάιο.
Χρησιμοποιώντας χωμάτινα ελαστικά Pirelli Scorpion K6 ο Navarra ηγήθηκε του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν ο πρώτος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χωμάτινων Ράλι που πραγματοποιήθηκε στην Αδριατική ακτή κοντά στην Ανκόνα. Ο Navarra χρησιμοποίησε τρία σετ ελαστικών στις εννέα ειδικές διαδρομές του αγώνα των 100 χιλιομέτρων και ήρθε πρώτος με διαφορά 12 δευτερολέπτων, στην τρίτη μόλις αγωνιστική εμφάνιση του ΜΙΝΙ.
Ο Navarra, ο οποίος κατέκτησε το Ιταλικό Πρωτάθλημα με Pirelli και Subaru το 2004, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να προσφέρω στο ΜΙΝΙ την πρώτη νίκη με ελαστικά Pirelli κάτι που σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στην κοινή ιστορία μας. Όλος ο αγώνας ήταν καταπληκτικός: έπρεπε να πιέσουμε δυνατά αλλά στο τέλος πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τα ελαστικά Pirelli Scorpion K6 λειτούργησαν αποτελεσματικά και αξιόπιστα σε όλο τον αγώνα, χαρίζοντάς μου την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να οδηγώ με τέρμα γκάζι. Ένα από τα μεγάλα ατού του ΜΙΝΙ είναι ότι ‘συμπεριφέρεται πολύ ευγενικά’ στα ελαστικά, και αυτό σημαίνει ότι είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μαλακή γόμα σε όλο τον αγώνα. Πραγματικά απόλαυσα την οδήγηση: με τον τούρμπο κινητήρα μπορείς να οδηγείς συνεχώς ‘με το γκάζι’ κάτι που δεν συμβαίνει με ένα συμβατικό αυτοκίνητο προδιαγραφών Super 2000 όπου οδηγείς ‘με τις ταχύτητες’».
Ο Navarra δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ κέρδισε στις πρώτες τρεις ειδικές διαμορφώνοντας ένα προβάδισμα που διατήρησε μέχρι τον τερματισμό. Αυτοκίνητο και ελαστικά αποδείχτηκαν εξαιρετικά αξιόπιστα στη διάρκεια της μονοήμερης αναμέτρησης. Ο Ιταλός οδηγός κέρδισε με διαφορά 12 δευτερολέπτων το Νορβηγό Andreas Mikkelsen που οδηγούσε ένα Skoda Fabia S2000, επίσης με ελαστικά Pirelli. Ο Mikkelsen κέρδισε στις υπόλοιπες έξι ειδικές, χρησιμοποιώντας τη σκληρότερη γόμα του Scorpion K4 το απόγευμα, που σημαίνει ότι η Pirelli αναδείχθηκε απόλυτος κυρίαρχος των ειδικών διαδρομών.
Ο Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος της Pirelli Paul Hembery σχολίασε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Andrea και το MINI για μία σημαντική νίκη που προαναγγέλλει πολλές επόμενες επιτυχίες για μία μάρκα θρυλική στην ιστορία των αγώνων ράλι. Είμαστε χαρούμενοι με την πρώτη νίκη σε γενική κατάταξη που υπογραμμίζει τη δυναμική του πακέτου ΜΙΝΙ-Pirelli. Μόλις στον τρίτο του αγώνα, το Super 2000 ΜΙΝΙ είχε μία πολλά υποσχόμενη εμφάνιση και θα υποστηρίξουμε το αυτοκίνητο στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό αργότερα. Συγχαρητήρια και στον Andreas Mikkelsen, ο οποίος αγωνίστηκε ηρωικά με τα ελαστικά μας: θεωρώ ότι θα έχει ισχυρή παρουσία στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χωμάτινων Ράλι φέτος».