Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Με μόνο 42 συμμετοχές

Σαράντα δύο πληρώματα θα μπουν στη μάχη του σκληρότερου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στις 16 Ιουνίου.
Οι πρωτοπόροι στην κατάταξη Loeb-Elena με το Citroen DS3 WRC σαφώς θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν το ατύχημα του 2009 που τους ανέκοψε την προσπάθεια για διάκριση, τη στιγμή που οι πάντα υπολογίσιμοι ομόσταυλοί τους Ogier-Ingrassia θα βρεθούν για πρώτη φορά σαν εργοστασιακό πλήρωμα στο Ράλλυ Ακρόπολις.
Οι Hirvonen-Lehtinen (ΦΩΤΟ) και Latvala-Anttila, με τα εργοστασιακά Ford Fiesta RS WRC αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να συνεχίσουν την καλή παράδοση της Ford επί ελληνικού εδάφους, η οποία με τις επικρατήσεις της στο Ράλλυ Ακρόπολις κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ, με 13 νίκες σε έναν αγώνα!

Από τη λίστα συμμετοχών φυσικά και δε λείπει ο πάντα υπολογίσιμος Petter Solberg, επίσης με Citroen DS3 WRC, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο οι Έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά από κοντά τον Kimi Raikonen.
Ανάμεσα στις οκτώ ελληνικές συμμετοχές που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, σαφώς ξεχωρίζει αυτή των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, υπό τη σκέπη της ΕΠΑ (Επιτροπή Αγώνων Αυτοκινήτου) και της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) με Ford Fiesta RS WRC!

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC είναι 18. Στην κατηγορία SWRC οι συμμετοχές έφτασαν τις δέκα, ανάμεσα στις οποίες και αυτές των επικεφαλής της βαθμολογίας Martin Prokop, Ott Tanak και Karl Kruuda.
Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του WRC θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα αυτοκίνητα νέων προδιαγραφών, έτοιμοι να αναμετρηθούν στις 18 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις 2011, συνολικού μήκους 348.80 χλμ.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η Ford για δοκιμές στη Κορινθία

Στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στη Ζήρεια βρέθηκε η Ford WRT στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εν όψει Ράλλυ Ακρόπολις. Η βρετανική ομάδα στρατοπέδευσε για τέσσερις ημέρες στην περιοχή και πραγματοποίησε δοκιμές με το Fiesta WRC σε μια διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων.
Η ομάδα επικεντρώθηκε στον τομέα της ανάρτησης και γενικότερα του στησίματος -με βάση και τη χρήση των νέων ελαστικών της Michelin με την πιο σκληρή γόμα.

Σε ερώτηση προς τον Mikko Hirvonen σχετικά με το κατά πόσο έχει προσαρμοστεί στο νέο αυτοκίνητο, ο Φινλανδός οδηγός σχολίασε «εξοικειώνομαι πλέον όλο και περισσότερο με το αυτοκίνητο και μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς θα αντιδράσει σε διαφορετικές συνθήκες. Είναι λογικό, αφού όσο περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα κάνεις, τόσο πιο άνετα αισθάνεσαι πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου».
Αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης γενιάς αυτοκινήτων WRC, ο Mikko Hirvonen λέει «σίγουρα είναι τελείως διαφορετικά. Έχουν νέο κινητήρα, ενώ σημαντική είναι και η απουσία του κεντρικού διαφορικού. Παράλληλα, είναι πιο μικρά σε μήκος αλλά και πιο φαρδιά, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολα στην οδήγηση στα κλειστά κομμάτια. Στοιχείο πολύ σημαντικό σε αγώνες όπως το Ακρόπολις. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν παντού είναι πιο γρήγορα από τα περσινά αυτοκίνητα».
Για το Ράλλυ Ακρόπολις ο ίδιος λέει «Είναι ένας αγώνας - θρύλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Όπως πάντα, έτσι και το φετινό Ακρόπολις αναμένεται να είναι ένας πολύ σκληρό τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα ελαστικά, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε αφού αποτελούν και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιβίωσης στην Ελλάδα».