Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τα Cruze οδεύουν προς τη νίκη στο Μακάο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα WTCC 2010 φθάνει στο τέλος του με τις ομάδες, τους οδηγούς  και τα αυτοκίνητα να βρίσκονται ήδη στο Μακάο για το φινάλε την Κυριακή.
Η Chevrolet, που από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, απέχει μόλις λίγους βαθμούς από τη πρώτη θέση και τον τίτλο των Κατασκευαστών, ενώ ο Yvan Muller είναι ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του Πρωταθλητή.
Η αγωνία και ο ενθουσιασμός κορυφώνονται σε αναμονή του τελευταίου αγώνα στο Μακάο, όχι μόνο λόγω του ότι οι αγώνες στην Κίνα είναι συνήθως αποφασιστικοί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά κυρίως επειδή πρόκειται για μία από τις πλέον ξεχωριστές πίστες στο ημερολόγιο του WTCC.  Όλα μπορούν να συμβούν λοιπόν στη Guia, μία πίστα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Από εκεί εξάλλου προέρχεται και η φήμη του συγκεκριμένου αγώνα ως ‘’lottery’’ κάτι που φυσικά συνάδει και με την κύρια δραστηριότητα της πόλης που δεν είναι άλλη από τον τζόγο…!
Παραμονές λοιπόν του τελικού και η ομάδα της Chevrolet είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό που έχει να κάνει. Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Cruze, το οποίο εξάλλου αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστικό καθ’ όλη της διάρκεια των φετινών αγώνων, η ομάδα της Chevrolet σχεδιάζει να κάνει ακόμα μία επιτυχημένη εμφάνιση στο Μακάο, μία πίστα από την οποία έχει άριστες αναμνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η FORD ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ FOCUS RS WRC 

Οι οδηγοί της Ford στο WRC των τελευταίων 12 χρόνων αποχαιρέτησαν το θρυλικό Focus RS World Rally Car σε μία ιστορική τελετή που έγινε στην Ουαλία.
Μετά από 173 συμμετοχές, το Focus έκανε την τελευταία του εμφάνιση με την ομάδα της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στο Ράλι Βρετανίας.  Λόγω των νέων προδιαγραφών που  θα ισχύσουν στο WRC το 2011, το Focus θα αντικατασταθεί από το νέο Fiesta RS WRC.
Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen και Jarmo Lehtinen ήταν από τα κορυφαία ονόματα ενός μεγάλου αριθμού οδηγών και συνοδηγών που παρακολούθησαν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση στο Millennium Centre του Cardiff.  Οι τρεις τους κατέκτησαν δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών για τη Ford το 2006 και 2007 με Focus RS WRC.  Ο Timo Rautiainen, το τέταρτο μέλος του κουαρτέτου των νικητών, δεν κατάφερε να έρθει. Ο Grönholm κέρδισε σε 12 ράλι με Focus, ενώ ο Hirvonen και ο συνοδηγός του Lehtinen έχουν επίσης 12 νίκες.
Άλλοι γνωστοί νικητές με Ford Focus RS WRC που παρευρέθηκαν στο Cardiff ήταν οι Nicky Grist (εννέα νίκες με τον εκλιπόντα Colin McRae), Markko Märtin (πέντε νίκες), Jari-Matti Latvala (τέσσερις νίκες), Miikka Anttila (τέσσερις νίκες) και Luis Moya (δύο νίκες).  Ο Colin McRae εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα του, Jimmy.
Το Focus έκανε το ντεμπούτο του το 1999, στο  Monte Carlo.  Από τότε, η M-Sport υπεύθυνη του προγράμματος ράλι της Ford Ευρώπης, έχει κατασκευάσει 97 διαφορετικά αυτοκίνητα για δοκιμαστική και αγωνιστική χρήση στο WRC. Έχει κερδίσει σε 44 αγώνες, έχει τερματίσει δεύτερο σε 43 ράλι και έχει πάρει την τρίτη θέση σε 55 αγώνες.  Επίσης έχει πάρει βαθμούς σε 131 συνεχόμενους αγώνες του WRC - αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού που χρονολογείται από τον πρώτο γύρο της σεζόν του 2002. 

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

CITROËN DS3 WRC

31o ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ
Πλησιάζει η λήξη των συμμετοχών του 31ου Ράλλυ Παλάδιου οι οποίες, όπως κάθε χρόνο αναμένονται να είναι υψηλού επιπέδου και να προσφέρουν για μία ακόμα φορά μοναδικό θέαμα. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετοχές λήγουν την Τετάρτη 17/11 – 20:00 στα γραφεία της START LINE, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
·           Αναγνωρίσεις     18 – 26 Νοεμβρίου
·           Τεχνικός Έλεγχος        Παρασκευή 26/11 – 16:00 έως 21:00 στο Ι.ΚΤΕΟ Ασπροπύργου “Check Point” (Έξοδος 4 Αττικής Οδού)
·           Εκκίνηση                    Σάββατο 27/11 – 08:00 Λιμάνι Νέας Περάμου
·           Τερματισμός                Σάββατο 27/11 – 17:07 Λιμάνι Νέας Περάμου
·           Απονομή                     Σάββατο 27/11 – στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της
      Νέας Περάμου  (οδός Κύπρου 4)

Το 31ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Περάμου, την υποστήριξη των Δήμων Μεγαρέων, Βιλίων, Δερβενοχωρίων και Μάνδρας και χορηγό επικοινωνίας το “RALLY.GR”.
Xορηγοί του αγώνα είναι το “Ford Car Center” των Αφών Καρανικόλα, το “VW Gikas Service” και υποστηρικτές, τα αμορτισέρ BILSTEIN, η εταιρεία TERRA SPORT, το Ι.ΚΤΕΟ Ασπροπύργου “Check Point”, η “KATSINAS Motorsports”, η “ΡΟΔΗΣ-Ανταλλακτικά/Service”, η “Παπαδόπουλος–Εξατμίσεις”, η εταιρεία “ΧΟΪΜΕΣ – PIRELLI” και η ψαροταβέρνα “Ανεμολόγιο” στη Νέα Πέραμο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα και φαξ της Λέσχης, 210 9812341 και 210 9821069 από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 17.30 – 21.00, ή στο κινητό 6973 030125.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

MOTORSHOW LIVE MODELS ONLY AGENCY

Moυρίκης-Κουζιώνης στην Ιταλία

To πλήρωμα της ALAK TEAM Αλέξανδρος Μουρίκης, Χρήστος Κουζιώνης θα συμμετάσχει στον αγώνα του Ιταλικού κυπέλου RALLY RONDE 3a Ronde Balcone Delle Marche το οποίο θα γίνει στις 20-21 Νοεμβρίου , με αυτοκίνητο το γνωστό Μitsubishi Evo6 GrA
Μετά από μια ιδέα του Λάμπη Κουρτέση την συμβολή του Στέλιου Φάκαλη και την άψογη προετοιμασία του Γιώργου Ανδρινόπουλου (GART RACING) το πλήρωμα θα συμμετάσχει στον απαιτητικό αγώνα 3a Ronde Balcone Delle Marche που αποτελείτε από μια χωμάτινη ειδική διαδρομή μήκους 11 χλμ επαναλαμβανομένη 4 φορές.
Για όσους φίλους θέλουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του πληρώματος το site του αγώνα είναι http://www.prsgroup.it/marche_2010/index.htm
Επίσης την συμμετοχή οργάνωσε και υποστηρίζει η RUN&DRIVE Motorsport Events!