Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το MINI και η X-raid Team συμμετέχουν στο 2014 Rally Dakar με το MINI ALL4 Racing

Από τις 5 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2014, το MINI θα συμμετάσχει με 11 MINI ALL4 Racing στο Rally Dakar υπό την καθοδήγηση της X-raid team. Τις χρονιές 2012 και 2013, το MINI ALL4 Racing ήταν το αυτοκίνητο που κέρδισε στο σκληρότερο μαραθώνιο ράλι του κόσμου. Ο Γάλλος Stéphane Peterhansel αναδείχτηκε νικητής τις τελευταίες χρονιές του Dakar στο τιμόνι ενός MINI ALL4 Racing της Monster Energy X-raid Team.

 

“Το MINI έχει αγωνιστικά γονίδια. Από τότε που γεννήθηκε, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το όνομα MINI συνδέθηκε με το μηχανοκίνητο αθλητισμό” δήλωσε ο Jochen Goller, Senior Vice President MINI. Ήταν τότε που ο John Cooper (GB) οραματίστηκε ένα πολλά υποσχόμενο σπορ αυτοκίνητο και άρχισε να τροποποιεί το κλασικό Mini για να λάβει μέρος σε αγωνιστικές διοργανώσεις. Το 1959, το Mini κέρδισε στο εθνικό ράλι Mille Miglia. Τη δεκαετία του 1960, το Mini κέρδισε στο Monte Carlo Rally τρεις φορές, ενώ παραλίγο να υπάρξει και τέταρτη. Σήμερα, το όνομα John Cooper παραμένει συνδεδεμένο με το σπορ DNA της μάρκας MINI μέσω της γκάμας John Cooper Works, που αντιπροσωπεύει τη σπορ πλευρά της μάρκας με αποκλειστικά μοντέλα και ειδικά αξεσουάρ υψηλών επιδόσεων.”

 

Ο Jochen Goller επίσης δήλωσε: “Γι’ αυτό, το όνομα ‘John Cooper Works’ είναι συνδεδεμένο με όλες τις αγωνιστικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει το MINI. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που το MINI αγωνίζεται στο Dakar. Ο δεύτερος λόγος αφορά τις βασικές αξίες MINI: συναρπαστική οδηγική εμπειρία και ευελιξία –που αποτελούν στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συνάδουν με την εικόνα και το κύρος του Dakar.

 

Κερδίζοντας τα Rally Dakar 2012 και 2013, το MINI – όπως τότε, στη δεκαετία του 1960 – κατέφερε κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο, σε έναν άνισο αγώνα του μικρού με τον μεγάλο, ένας σύγχρονος Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Ο τελευταίος λόγος είναι το ίδιο το Dakar. Το ράλι έχει εξελιχθεί σε ένα φανταστικό κανάλι επικοινωνίας χάρη στο τεράστιο ενδιαφέρον των media που παράγει παγκόσμια θεαματικότητα. Θέλουμε να προβάλουμε τα ονόματα MINI και John Cooper Works καθώς και το DNA υψηλών επιδόσεων του MINI στους ενθουσιώδεις οπαδούς του Dakar.”


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ CITROËN RACING ΣΤΟ WRC ΓΙΑ ΤΟ 2014

Έχοντας κατακτήσει από το 2003 έως και το 2012 8 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Citroën Racingσυνεχίζει την εμπλοκή της στο WRC με δύο νέα, εξαιρετικά ταλαντούχα πληρώματα.

 

Ο Βόρειο-Ιρλανδός Kris Meeke έχοντας οδηγήσει το CSuper 1600 στο θεσμό του Junior WRC, και έχοντας δείξει δείγματα εξαιρετικής ταχύτητας σε δύο αγώνες του περσινού πρωταθλήματος με το DSWRC, θα ακολουθήσει για το 2014 ένα πρόγραμμα πλήρους εμπλοκής στο θεσμό, έχοντας στο πλευρό του για συνοδηγό τον Paul Nagle.

 

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία», δήλωσε ο Kris Meeke«Ήμουν πολύ κοντά στη Citroën τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα πλούσια σε εμπειρία και τίτλους. Έχω μόνο 10 συμμετοχές με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία. Το DSWRC είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και οι γνώσεις της ομάδας θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Θα πρέπει να έχω υπομονή στο πρώτο μισό της χρονιάς και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τους αγώνες που θα τρέξω για πρώτη φορά».

 

Ο 26χρονος Mads Østber έχει ήδη 65 συμμετοχές στο WRC, ενώ στο Ράλι Πορτογαλίας του 2012 κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο θεσμό. Συνοδηγός του Østber είναι ο Jonas Andersson.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τη Citroën Racing. Δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε τη θέση ενός εργοστασιακού αυτοκινήτου και ύστερα από τόσα χρόνια που βλέπαμε τη Citroënνα κερδίζει το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα και είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Αν και δεν ξέρω την ομάδα και το αυτοκίνητο μπορώ να καταλάβω την αξία τους. Φυσικά θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και νίκες. Έχω δείξει ότι μπορώ να είμαι ταχύς και παρά το ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό, θέλω να είμαι ανταγωνιστικός».

 

Όπως και πέρυσι ο Khalid Al Qassimi θα πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο οδηγός από το Abu Dhabi θα αγωνιστεί στη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής.

 

«Η επιλογή των πληρωμάτων για το 2014 είναι άξια των προσδοκιών μας», δήλωσε ο επικεφαλής της CitroënRacingYves Matton«Οι Kris Meeke και Mads Østber ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, όμως και οι δύο είναι έτοιμοι να βρεθούν στην κορυφή των οδηγών ράλι. Μετά από την περίοδο προσαρμογής στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν και να βρεθούν σε θέση να διεκδικήσουν νίκες».

 

Η Citroën Racing θα αποκαλύψει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στους αγώνες του WRC αλλά και τουWTCC τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.citroen-wrc.com στις 15:30 ώρα Ελλάδος.