Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

“Patras International Circuit for Kart” στην Πάτρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές του 5ου PICK LOUX COLA, λίγες μέρες πριν από την κορύφωση της μεγάλης γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Το “Patras International Circuit for Kart” διοργανώνεται στην Πάτρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Φορέας διοργάνωσης του P.I.C.K. είναι ο Αυτοκινητιστικός Όµιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσµική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΕΛ.Π.Α./ΟΜΑΕ και C.I.K/F.I.A. Στη διάρκεια του διημέρου τα καρτ αποκτούν το αποκλειστικό δικαίωμα της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε μερικές από τις κύριες οδούς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Περιφέρεια, και ο ίδιος προσωπικά, στηρίζει και θα στηρίζει αθλητικούς θεσμούς όπως το PICKΠρόσθεσε ότι η Δυτική Ελλάδα απέκτησε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική διοργάνωση, που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, και προβάλει την περιοχή μας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Χάρης Μασσαράς, παρομοίασε το PICK με ένα σπόρο που φυτεύτηκε πριν από πέντε χρόνια, χάρη στις προσπάθειες των διοργανωτών «άνθισε», και πρέπει να γίνει δυνατότερος. Τόνισε ότι τα οφέλη που αποκομίζει η τοπική κοινωνία είναι μεγάλα, και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να διοργανώνει η Πάτρα αθλητικά γεγονότα που προσελκύουν πολλούς θεατές σε εποχές οικονομικής κρίσης.  

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Παναγιώτης Βαφέας, ανέφερε ότι ο αθλητικός τουρισμός και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως είναι το PICK, στηρίζει την πόλη.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, δήλωσε ότι η Πάτρα, με το PICK, δημιούργησε ένα θεσμό που φέρνει αποδεδειγμένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην περιοχή (εκτός από τον θρησκευτικό τουρισμό και το καρναβάλι). Ενέταξε το PICK σε ένα γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού που πρέπει να χαρακτηρίζει την περιοχή, με τη δημιουργία ενός συνόλου γεγονότων και δράσεων που να δίνουν προστιθέμενη αξία στη περιοχή μας, αλλά και λόγους για επισκέψεις και επενδύσεις.

Ο Άρης Νικολόπουλος, εκ μέρους του ΑΟΠ, δήλωσε ότι ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο αγωνιστικό και τεχνικό μέρος της διοργάνωσης, και αναφέρθηκε στις προδιαγραφές ασφαλείας που κάνουν το P.I.C.K. διοργάνωση-πρότυπο.

Η Σταυρούλα Βγενοπούλου, από την Οργανωτική Επιτροπή, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου ότι στο αγωνιστικό διήμερο του 5ου PICK, οι θεατές θα θαυμάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα του Kart στην Ελλάδα που θα δώσουν το παρών σε ένα αθλητικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Πρόσθεσε ότι ο γνωστός οδηγός Κωνσταντίνος Ιαβέρης θα μυήσει στην ασφαλή οδήγηση μαθητές σχολείων της Πάτρας, σε σεμινάρια που θα γίνουν στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας την Παρασκευή 27/9.

Τη συνέντευξη Τύπου του PICK συντόνισε η δημοσιογράφος Πένυ Μακρή. Στη διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό προβολής του 5ου PICK, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συνδρομητική τηλεόραση της NOVA.