Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι Mikko Hirvonen και Jarmo Lehtinen στη Citroën!

Μετά από μία εξαιρετική σαιζόν το 2011 με δέκα νίκες, τον 7ο τίτλο κατασκευαστών για τη Citroën Total World Rally Team και τον 8ο τίτλο οδηγών για τους Sébastien LoebDaniel Elena, η Citroën Racing στρέφει την προσοχή της στην επόμενη χρονιά με την έλευση ενός νέου πληρώματος.

Έχοντας αρχικά συμφωνήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, η Citroën Racing αποφάσισε τελικά να τερματίσει τη συνεργασία της με τους Sébastien Ogier και Julien Ingrassia στο τέλος της φετινής σαιζόν.

Για το 2012 και 2013, ομόσταυλοι των Sébastien Loeb και Daniel Elena θα είναι οι Mikko Hirvonen και Jarmo Lahtinen. Οι Φιλανδοί έχουν κατακτήσει 14 νίκες σε 124 αγώνες στο WRC, ενώ το 2009 και το 2011 κατέκτησαν τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Olivier Quesnel, Επικεφαλής της Citroën Racing: "Το να βλέπουμε τους Sébastien Ogier και Julien Ingrassia να φεύγουν σίγουρα αποτελεί μία συγκινητική στιγμή για όλη την ομάδα. Η Citroën Racing τους εκπαίδευσε, πρώτα στο JWRC και στη συνέχεια στις Citroën Junior Team και Citroën Total World Rally Team. Το 2011 είχαν μία πραγματικά πολύ καλή χρονιά με 5 νίκες κατακτώντας τελικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα και βοηθώντας σημαντικά στη συγκομιδή βαθμών για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους Mikko Hirvonen και Jarmo Lahtinen. Αποτέλεσαν τους σκληρότερους αντιπάλους μας τα 4 τελευταία χρόνια και πραγματικά ανυπομονούμε για τη μελλοντική μας συνεργασία. Ο Mikko είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και η σταθερότητα του θα μας βοηθήσει σημαντικά στη μάχη μας να διατηρήσουμε τον Τίτλο των κατασκευαστών".
Frédéric Banzet, Γενικός Διευθυντής της Citroën Automobiles: "Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω τα συγχαρητήρια μου σε όλη την Citroën Racing  για την κατάκτηση και των δύο τίτλων το 2011, καθώς και τους Sébastien Loeb - Daniel Elena για τον 8ο τίτλο τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Sébastien Ogier και Julien Ingrassia για τη συνεργασία τους με τη μάρκα τα τελευταία 4 χρόνια και την κατάκτηση 6 πρώτων θέσεων. Καλωσορίζουμε τους Mikko Hirvonen - Jarmo Lahtinen που θα συνεχίσουν την καριέρα τους με την Citroën Racing με στόχο να κατακτήσουν ακόμα περισσότερες νίκες, ξεκινώντας με το ράλι Monte Carlo του 2012.      

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

GRAND PRIX ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 2011:Αποκλείστηκε η αστοχία ελαστικού ως αιτία του κλαταρίσματος του Vettel

Μετά από εκτενή διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο ξαφνικό κλατάρισμα του πίσω δεξιού ελαστικού του Sebastian Vettel στον πρώτο γύρο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, αποκλείστηκε από τους μηχανικούς της Pirelli η οποιαδήποτε κατασκευαστική αστοχία του ελαστικού.

Το εν λόγω ελαστικό ανήκε στο σετ των P Zero Yellow soft που είχε χρησιμοποιήσει ο πιλότος της Red Bull Racing στις κατατακτήριες δοκιμές όπου διεκδίκησε την pole position την προηγούμενη μέρα.

Μετά το ατυχές περιστατικό στην πρώτη στροφή, ο Vettel ολοκλήρωσε ένα γύρο για να επιστρέψει στα pits, όμως η γόμα που εξείχε προκάλεσε ζημιά στο αμάξωμα και στους τροχούς, αναγκάζοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή να εγκαταλείψει για πρώτη φορά φέτος.

Αν και το ελαστικό ουσιαστικά διαλύθηκε, εν τούτοις οι μηχανικοί της Pirelli πραγματοποίησαν εκτενή διερεύνηση σε συνεργασία με τη Red Bull Racing. Μετά από λεπτομερή ανάλυση, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κατασκευαστικής αστοχίας του ελαστικού ή της βαλβίδας ως αιτίας του ατυχήματος. Θραύσματα στην πίστα ή άλλες εξωτερικές συνθήκες δεν αποκλείεται να φέρουν ευθύνη.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery δήλωσε: «Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι το κλατάρισμα του Vettel στο Άμπου Ντάμπι δεν οφείλεται σε  κατασκευαστική αστοχία, ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε μαζί με τη Red Bull Racing μετά από λεπτομερή εξέταση και ανάλυση των υπολειμμάτων του ελαστικού. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θραύσματα στην πίστα προκάλεσαν ζημιά, η οποία στη συνέχεια οδήγησε σε κλατάρισμα. Ωστόσο, από τον διεξοδικό έλεγχο της πίστας δεν διαφαίνεται άμεσα κάτι τέτοιο».


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η αυλαία των φετινών αναβάσεων έπεσε στην Πιτίτσα, όπου κρίθηκαν οι τίτλοι σε πολλές κατηγορίες. | Pro.com.gr

Η αυλαία των φετινών αναβάσεων έπεσε στην Πιτίτσα, όπου κρίθηκαν οι τίτλοι σε πολλές κατηγορίες. Pro.com.gr

Εγκατέλειψε στο ράλι Ουαλίας ο ήδη πρωταθλητής Λεμπ, ύστερα από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο, την ώρα που ο Λατβάλα έφτανε στην πρώτη του φετινή νίκη. | Pro.com.gr

Εγκατέλειψε στο ράλι Ουαλίας ο ήδη πρωταθλητής Λεμπ, ύστερα από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο, την ώρα που ο Λατβάλα έφτανε στην πρώτη του φετινή νίκη. Pro.com.gr