Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Έκτη νίκη για Marquez

Ο Πρωταθλητής του ΠαγκοσμίουΠρωταθλήματος MotoGP2013 Marc Marquez(Repsol Honda RC213Vκατέκτησε την 6η συνεχόμενη νίκη του με Pole Position στο Ιταλικό MotoGP μετά από μία σκληρή μάχη που είχε με τον οδηγό της Yamaha JorgeLorenzoο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Οι 77.463 ιταλοί θεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα συγκλονιστικό αγώνα που έκοβε την ανάσα με τις συνεχείς εναλλαγές των αναβατών στην πρώτη θέση και τελικά τονMarqueez νε κερδίζει την πρώτη θέση με διαφορά 0.121 δευτερόλεπτα. Η νίκη αυτή ήταν η 12η για τον Ισπανό αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία και η 38η στην καριέρα του στα 125ccκαι στη Moto2. Όπως και στους προηγούμενους πέντε αγώνες της σεζόν ο Marquez ξεκίνησε από την pole positionτης πίστας του Mugello με που βρίσκεται έξω από τη Φλωρεντία και έχει συνολικό μήκος 5.345-km. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος από το ξεκίνημα του και οMarquez πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στον πέμπτο γύρο και ενώ τον ακολουθούσε ο Lorenzo. Με την αγωνιστική σεζόν να βρίσκεται στο 1/3, ο Marquez με τις 6 νίκες του έχει εξασφαλίσει μία διαφορά 53 pointsγεγονός που του δίνει ένα περιθώριο ασφαλείας περισσοτέρων των δύο αγώνων.

Ο δεύτερος αναβάτης της Repsol Honda RC213V DaniPedrosa τερμάτισε στην τέταρτη θέσημετά το κακό ξεκίνημα που είχε κατά τη διάρκεια της εκκίνησης. Για τον Pedrosa ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος καθώς ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο χέρι του. Είχε σκληρή μονομαχία με τον οδηγό της Ducati AndreaIannone (Ducati) μέχρι τον 18ο γύρο όπου κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας και να τερματίσει στην 4ηθέσηΜε την κατάταξη αυτή ο Pedrosa βρέθηκε στην 3η θέσητου πίνακα της βαθμολογίας (96β), με ένα βαθμό πίσω από τον Valantino Rossi.

Επόμενος αγώνας θα είναι το Catalunyan GP στο Montmeloτης Ισπανίας, έξω από τη Barcelonaστις 15 Ιουνίου.

Ο νικητής του αγώνα Marc Marquez(Repsol HondaRC213Vδήλωσε:
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τη σημερινή νίκη μουκαθώςείχα μία σκληρή μάχη με το Jorge. Δεν περίμενα  να κερδίσω στον ιταλικό αγώνα, στόχοw μου ήταν να συγκεντρώσω βαθμούς για το πρωτάθλημα και όχι να κερδίσω την πρώτη θέση. Είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία τηςμοτοσυκλέτας και κυρίως με την αλλαγής στο γρανάζι τηςέκτης θέσης, η οποία αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη στο σημερινό αγώναΤώρα έχουμε δύο εβδομάδες καιρό για να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα στο Montmelo της Ισπανίας, έναν αγώνα με μεγάλη σημασία για μένα καθώς είναι κοντά στο σπίτι μου. 

Ο Dani Pedrosa(Repsol Honda RC213Vδήλωσε:
Το ιταλικό MotoGP ήταν ένας δύσκολος αγώνας και δενκατάφερα να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα. Το χέρι μουακόμη με ενοχλεί και δεν ήμουν εκατό τοις εκατό έτοιμοςΟσημερινός αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον και θα ήθελα νασυγχαρώ τον Marc και τον Jorge για την όμορφη μάχη που έδωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου