Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Μια γιορτή με φόντο τη Ακρόπολη

 


 

Η 13η εκδοχή του διασημότερου αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ξεκίνησε με τον παραδοσιακό τρόπο, στο πλακόστρωτο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, τη Πέμπτη Ιουνίου στις 18.00. Στη καθιερωμένη τελετή, που διοργάνωσαν άψογα για άλλη μια φορά τα πολύπειρα στελέχη της ΕΛΠΑ, παρευρέθηκε πλήθος κόσμουπου υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και παρατεταμένοχειροκρότημα κάθε ένα από τα 118 πληρώματα των σπάνιων ιστορικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στον αγώνα.

 

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέριμε τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου που έγινε στον θαυμάσιο χώρο την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

 

Σήμερα ο αγώνας της κατηγορίας Regularity ξεκινά από το ΟΑΚΑ στις 09:00 και τα αυτοκίνητα μέσω Αλυκής θα τερματίσουν το 1ο σκέλος του αγώνα λίγο πριν τις 19:00 στη γραφική πόλη της Ιτέας, αφού διανύσουν περί τα 340 χλμ.

Για την κατηγορία Sporting η αγωνιστική δράση ξεκινά επίσης αύριο, όμως πιο αργά, στις 14:03 το μεσημέρι από την αφετηρία της 1ης ασφάλτινης Εδικής Διαδρομής «Αμφίκλεια 1», η οποία επαναλαμβάνεται λίγο αργότερα, ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στην Ιτέα στις 16:53 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου