Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

F1: Η νίκη στον Hamilton η σκέψη στον Bianchi




Ο Lewis Hamilton κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix που διεκόπη πριν τη λήξη της κανονικής του διάρκειας. Ο Βρετανός που χρησιμοποίησε τα βρόχινα ελαστικά CinturatoBlue και τα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία. Οι βροχερές συνθήκες που ήταν αποτέλεσμα του τυφώνα Phanfoneαπέτρεψαν ολοκληρωτικά τη χρήση της μέσης και της σκληρής γόμας που είχαν επιλεγεί για το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας σταμάτησε μετά από το ατύχημα της Marussia τουJules Bianchi στο τέλος του 46ου γύρου.

 

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας αυτό είχε να συμβεί από το Καναδικό GP του 2011, τότε ήταν ο πρώτος χρόνος της Pirelli στη F1.  Ο αγώνας σταμάτησε λόγω βροχής στον 3ο γύρο ενώ οδηγούνταν ακόμη από το αυτοκίνητο ασφαλείας και εκκίνησε εκ νέου μετά από 20 λεπτά πάλι με το αυτοκίνητο ασφαλείας, επικεφαλής. Οι οδηγοί όταν δίνεται εκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα βρόχινα ελαστικά.

 

Η πίστα παρέμεινε βρεγμένη μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 10ογύρο οπότε ήταν επιβεβλημένη η χρήση τουλάχιστον των ενδιάμεσων ελαστικών για το υπόλοιπο του αγώνα. Η βροχή δυνάμωσε εκ νέου προς το τέλος του αγώνα και κάποιοι οδηγοί όταν ξαναβγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας έσπευσαν να βάλουν πάλι τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue.

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της PirelliPaul Hembery, σχολίασε: « Το Ιαπωνικό GPδιεξήχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και προφανώς η κύρια ανησυχία μας όπως και όλων στα paddock είναι οι συνέπειες του ατυχήματος για το Jules Bianchi και τη Marussia».

 

Ταχύτεροι χρόνοι ημέρας ανά γόμα

 

 

Σκληρή

Μέση

Ενδιάμεσα

Βρόχινα

Πρώτος

 

 

Ham1:51.600

Ham1:52.563

Δεύτερος

 

 

But 1:51.721

Ros 1:52.607

Τρίτος

 

 

Vet 1:51.911

Mag 1:55.284

 

 

 

 

Περισσότεροι γύροι στον αγώνα

 

Eνδιάμεσο ελαστικόBottas και Vergne (27 γύρους)

Βρόχινο ελαστικόHamilton (12 γύρους)

 

Μετρητής αλήθειας:

Προβλέψαμε ότι θα γίνουν δυο στάσεις στον αγώνα: Εκκίνηση με τη μέση γόμα, αλλαγή στον 22ο γύρο ξανά για μέση γόμα και τελικά σκληρή στον 42ο γύρο. Όμως η βροχή δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό: Ο Hamilton εκκίνησε με τα βρόχινα ελαστικά και σταμάτησε στον 14ο γύρο και στον 35ο γύρο για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου