Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ DANI SORDO ΣΤΟ WRC

Την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι κατέκτησαν οι Dani Sordo – Carlosdel Bario στον αγώνα της Γερμανίας. Παράλληλα με αυτή τη νίκη συνεχίστηκε η απόλυτη κυριαρχία της Citroën Racing στον συγκεκριμένο αγώνα με 13 συνεχόμενες πρώτες θέσεις (12 στο WRC). Τέλος η 3η θέση τωνMikko Hirvonen Jarmo Lehtinenσυνέβαλε στο να μειωθεί σημαντικά η απόσταση της Citroën Total AbuDhabi World Rally Team, από την κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών.  

 

Ξεκινώντας την τελευταία ημέρα του αγώνα μόλις 0,8δλ. εμπρός από το 2ο πλήρωμα (Neuville – Gilsoul), οιDani Sordo – Carlos del Bario χρειάστηκε να πολεμήσουν σκληρά στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης τους νίκης στο WRC.

Ο Ισπανός οδηγός οδήγησε στο όριο κερδίζοντας επιπλέον 2,2δλ. κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δεν του εξασφάλιζε μια διαφορά ασφαλείας. «Έκανα ένα μικρό λάθος στην αρχή της ειδικής. Ο δρόμος γλίστραγε αρκετά και υπήρχε αρκετή λάσπη προς το τέλος. Συγκεντρώθηκαπίεσα και αύξησα τη διαφορά, όμως σίγουρα θα είναι μια μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Sordo μία ειδική πριν το τέλος.

 

Ξεκινώντας την τελευταία ειδική ο Ισπανός οδηγός έβλεπε ότι ο Neuville ήταν λίγο ταχύτερος του, όμως ένα λάθος του Βέλγου οδηγού τελικά επέτρεψε στον Sordo να κερδίσει τον αγώνα με 53δλ. διαφορά.

 

«Είναι εκπληκτικό που τελικά κατακτώ την πρώτη μου νίκη μετά από μια τόσο δύσκολη μάχη», σχολίασε ο περιχαρής Ισπανός. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να συνεχίζουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος και έτσι οThierry αναγκάστηκε να κάνει λάθος. Δεν είχαμε κάνει μια ιδιαίτερα καλή αρχή, όμως δουλέψαμε όλοι μαζί και προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε, κάτι που τελικά καταφέραμεΤην τελευταία ημέρα έπρεπε να διατηρήσουμε το ρυθμό μας και αυτό ακριβώς κάναμε. Τώρα που κατάκτησα την πρώτη μου νίκη, θέλω και άλλες!»

 

Ακολουθώντας μια συντηρητική τακτική ο Mikko Hirvonen τερμάτισε στην 3η θέση. Στο βάθρο, για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας, ο Φινλανδός οδηγός πανηγύρισε την επιτυχία του Ισπανικού πληρώματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Dani που τελικά κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο WRC.Από όλους τους οδηγούς του θεσμού είναι αυτός που την αξίζει περισσότερο! Από την πλευρά μας ηεπίδοση που πετύχαμε βοήθησε στο να μειώσουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Στην Αυστραλία θα είναι η δική μου σειρά για να κερδίσω!»

 

«Είναι μια φανταστική ημέρα για όλη την ομάδα», σημείωσε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Ο Dani είναι μαζί μας αρκετό καιρό και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον βοηθήσαμε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο WRC. Έτσι διατηρήσαμε το εντυπωσιακό σερί νικών μας στη Γερμανία, ενώ παράλληλα αποδείξαμε ότι το DSWRC μπορεί να βρεθεί στην κορυφή και χωρίς τον Sébastien Loeb. Δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σκληρά μέχρι το τέλος της χρονιάς!»

  

Τελική κατάταξη στο Ράλι Γερμανίας

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου