Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

“Οφέλη από τη Διοργάνωση Αγώνα Formula1 στην Ελλάδα”

Στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, διοργανώθηκε Ημερίδα, από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και τον φορέα DielpisFormula1, με θέμα: “Οφέλη από τη Διοργάνωση Αγώνα Formula1 στην Ελλάδα”.

Η έναρξη έγινε με ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος δήλωσε ότι “η προσπάθεια για ανάληψη αγώνων F1 στη Δραπετσώνα είναι εφικτή και υλοποιήσιμη, έχει δε και την αποδοχή και τη στήριξη του Υπουργείου”.

Οι ομιλητές ήταν :
Ο Λουκάς Τζανής (Δήμαρχος Δραπετσώνας) με Θέμα: “Το όνειρο της πόλης μου για Ανάπτυξη”

Ο Βασίλης Δεσποτόπουλος (Μέλος Παγκόσμιου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) με Θέμα: “ Μια ευκαιρία για την Ελλάδα ”

Ο Σήφης Βαλυράκης (πρ. Υπουργός) με Θέμα: “Τι σημαίνει Διοργάνωση Αγώνων F1 στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα”

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών) με Θέμα: “Το επιχειρείν την ώρα της κρίσεως ”

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης (Πρόεδρος Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου) με Θέμα: “ Ελλάδα και Διεθνείς Αγώνες Αυτοκινήτου ”

Ο Αθανάσιος Πλατιάς (Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά) με Θέμα: “ Nation Branding – City Branding ”

Ο Γιάννης Βάλβης (DELOITTE) με Θέμα: “Επιπτώσεις και Προκλήσεις για την Ανάπτυξη Circuits F1 Παγκοσμίως με Βάση τη Διεθνή Εμπειρία”

H Σοφία Σπανού (Chief Manager of Special Initiatives - DORADO C.I.G.S.SPA) με Θέμα: “Safe Driving Centre: a Business for a Professional Circuit”

Ο Τάκης Πουρναράκης (Δημοσιογράφος) με Θέμα: “ Παγκόσμια απήχηση της F1”

Ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου (Project Manager DielpisFormula1) με Θέμα: “Παρουσίαση Ελληνικής Υποψηφιότητας Αγώνων F1”

 Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Γιώργος Λυμπεράκης

Εκτός προγράμματος ομιλητών ήταν ο Στέλιος Λογοθέτης, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση “αναγκαία για τον τόπο”.

Επίσης από τον πρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε. Μανώλη Χαλιβελάκη, έγινε η βράβευση στο 1ο ελληνικό πλήρωμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2013, με οδηγό τον Θέμη Χαλκιά και συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα, με έπαθλο φιλοτεχνημένο από το DielpisFormula1.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά, εκπρόσωπος του ΟΡΣΑ, επιχειρηματίες, οδηγοί αγώνων, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Συμπέρασμα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών είναι η εφικτότητα του έργου αλλά και η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης αυτού του τεράστιου αναπτυξιακού project, για το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος

Τονίστηκε όμως η επιτακτική ανάγκη για πλήρη αποδοχή της πρότασης ως έχει, από τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν νομοθετικά, πολεοδομικά και άλλα προβλήματα που υπάρξουν. Άμεση ανάγκη επίσης είναι η δημιουργία διυπουργικού οργάνου, που θα συντονίσει τα πιο πάνω. Η ελπίδα μας είναι αυτό να γίνει άμεσα πραγματικότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου