Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αποχωρεί η Ford από το WRC!

Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι σαν χορηγός τίτλου με την ολοκλήρωση της σεζόν του 2012.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία έλαβε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της λόγω της σημερινής, δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
«Η Ford έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη ιστορία στο WRC και δεν ήταν εύκολη απόφαση» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Αυτή τη φορά αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο για την εταιρία και τη μάρκα Ford να περιορίσουμε τη δέσμευσή μας στο WRC και να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας σε άλλους τομείς».
Η M-Sport, επί πολλά χρόνια εταίρος της Ford που εδρεύει στη Βρετανία σκοπεύει να συνεχίσει την εμπλοκή της στο WRC με το Fiesta. Η Ford βρίσκεται σε συζητήσεις με την M-Sport ώστε να συνεχίσει την υποστήριξή της με αυτοκίνητα και τεχνογνωσία, συμπεριλαμβανομένου του Fiesta R5 που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τη νέα κατηγορία WRC-2 (για το 2013), και του Fiesta R2 για εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα.
«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό προς την M-Sport και τον Malcolm Wilson, που έχουν αναλάβει την ομάδα της Ford WRC από το 1997 και δεν υπάρχει άλλος οργανισμός με τόση εμπειρία και πάθος για τη νίκη» δήλωσε ο de Waard. «Μέσα από τη συνεργασία μας, φτάσαμε στο σημείο το Ford Fiesta να γίνει μοντέλο προτίμησης σε αγώνες ράλι και μακάρι αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον».
Η Ford δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει τους οπαδούς, οδηγούς τη FIA και τους πολλούς εταίρους της στο WRC, όπως οι κύριοι χορηγοί της ομάδας BP και Castrol, για την υποστήριξη και δέσμευσή τους.
Ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της M-Sport δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που επέδειξε στην ομάδα και τις 16 σεζόν. Κατανοούμε ότι χρειάστηκε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την ισχυρή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου