Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μίνι καρτ: Ο πεισματάρης Θάνος!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων ολοκληρώθηκε ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καρτ της κατηγορίας μίνι 60cc.

Εκεί βρέθηκε η ομάδα της Zorri Motorsport παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη του 9χρονου επίσημου οδηγού της EKO Racing, Θάνου Ξηνταβελόνη.

Από τις δοκιμές του Σαββάτου o Θάνος έδειχνε ανεβασμένος και καλά προετοιμασμένος αφού οι χρόνοι ήταν μεταξύ των 5 καλύτερων οδηγών της ημέρας.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και στα επίσημα χρονομετρημένα όπου, με την υποχρεωτική χρήση καινούργιων ελαστικών, έκανε χρόνο 47.943 και περιορίστηκε στην 9η θέση με διαφορά περίπου 0,5’’ από τον πρώτο οδηγό.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να καθηλώσουν τον οδηγό και την ομάδα του εκεί. Αμέσως οι τεχνικοί της Zorri Motorsport έκαναν τις κατάλληλες αλλαγές στο καρτ και έτοιμοι για καλύτερη επίδοση μπήκαν στον ημιτελικό αγώνα.

Εκεί η ατυχία συνεχίστηκε και ένα χτύπημα του Θάνου στην εκκίνηση τον έριξε αυτόματα στην 15η θέση ευτυχώς εντός πίστας.

Το πείσμα του όμως και το νέο setup βοήθησαν τον οδηγό και με αλλεπάλληλες προσπεράσεις κατάφερε να τερματίσει 4ος στην κατηγορία του (οδηγοί 8-10 ετών) και 7ος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας μίνι (8-12 ετών).

Στον τελικό η καλή επίδοση συνεχίστηκε. Έτσι ο οδηγός της EKO Racing κάνοντας μία καλή εκκίνηση και οδηγώντας υποδειγματικά στο όριο για ακόμα 12 γύρους κατάφερε τελικά να τερματίσει 2ος στην κατηγορία του και 4ος στην γενική κατάταξη βάζοντας γερά θεμέλια για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει ο Θάνος Ξηνταβελόνης με τα χρώματα της EKO Racing θα γίνει στην πίστα της Καλαμάτας στις 15 Ιουλίου. Η Zorri Motorsport έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία.

Μπορείτε να κάνετε “Like” στη σελίδα του Θάνου Ξηνταβελόνη στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου