Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο Sordo θα αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Latvala στο Ράλι Αργεντινής


Η Ford World Rally Team οριστικοποίησε τη συμφωνία με τους Dani Sordo & Carlos del Barrio, οι οποίοι θα τρέξουν για λογαριασμό της ομάδας στο Ράλι Αργεντινής την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ισπανοί θα αντικαταστήσουν τους Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila με ένα Ford Fiesta RS World Rally Car. Ο Latvala δεν θα μπορέσει να τρέξει στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι λόγω τραυματισμού που υπέστη κάνοντας cross country σκι στο πλαίσιο της προπόνησής του στη Β. Φινλανδία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σπάσει την αριστερή κλείδα του.

«Εύλογα είμαστε απογοητευμένοι που ο Jari-Matti δεν θα τρέξει στο ράλι, αλλά το σημαντικότερο για εκείνον και για την ομάδα είναι να αναρρώσει το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε ο διευθυντής της Ford World Rally Team, Malcolm Wilson.

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν οδηγό του επιπέδου του Dani έτοιμο να μας υποστηρίξει. Η εμπειρία του στο ράλι Αργεντινής έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην απόφασή μας, με δεδομένο ότι έχει συμμετάσχει στο ράλι πέντε φορές με μία δεύτερη θέση το 2009. Η συμφωνία ισχύει μόνο για ένα ράλι, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της τρέχουσας ομάδας του Dani για την προθυμία της να μας βοηθήσει σε τόσο δύσκολες περιστάσεις» δήλωσε.

Οι Sordo και del Barrio θα τρέξουν μαζί με το άλλο δίδυμο της ομάδας Petter Solberg & Chris Patterson στο τετραήμερο ράλι Αργεντινής, που θα πραγματοποιηθεί 26 - 29 Απριλίου στο Carlos Paz.

Ο Sordo, 28 ετών, είναι πολύ έμπειρος οδηγός με 93 συμμετοχές σε WRC στο ενεργητικό του. Έχει τερματίσει στο βάθρο 32 φορές και ενώ το 2005 κέρδισε το Junior World Rally Championship της FIA. Ο Sordo τρέχει επίσημα με την Prodrive WRC Team.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου