Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απόλυτος θρίαμβος για την Chevrolet στο Μαρακές


Οι εξαιρετικές εμφανίσεις συνεχίζονται για την αγωνιστική ομάδα της Chevrolet, καθώς στο Μαρόκο τα Cruze τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις και στα δύο σκέλη του τρίτου αγώνα της σεζόν του φετινού WTCC.

Το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό διήμερο στην ιστορία της ομάδας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Alain Menu και ο Rob Huff ξεκίνησαν από την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Yvan Muller είδε τα πράσινα φώτα από την τέταρτη θέση της σχάρας της εκκίνησης. Πολύ σύντομα ο Γάλλος πρωταθλητής πέρασε στην τρίτη θέση χαρίζοντας στην ομάδα το πρώτο 1-2-3 της ημέρας.

Η συνέχεια ήταν σαφώς πιο δύσκολη για τους οδηγούς της Chevrolet καθώς στο δεύτερο σκέλος η σειρά εκκίνησης αντιστρέφεται για την πρώτη δεκάδα, με αποτέλεσμα ο Muller να πρέπει να ξεκινήσει από την έβδομη θέση ενώ ο Huff και ο Menu από την 9η και την 10η αντίστοιχα. Ακόμη πιο δύσκολη έκανε την κατάσταση το γεγονός ότι στην στενή πίστα του Μαρακές οι προσπεράσεις μόνο εύκολες δεν είναι. Παρ’ όλα αυτά τα τρία Cruze άρχισαν να ανεβαίνουν θέσεις στην κατάταξη από τον πρώτο γύρο, με επικεφαλής τον Muller ο οποίος πήρε τελικά την καρό σημαία, με τους άλλους δύο να τερματίζουν πίσω του δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Alain Menu: Είμαι πολύ χαρούμενος που πρόσθεσα το Μαρακές στους αγώνες που έχω πάρει την πρώτη θέση και ακόμα πιο πολύ γιατί με την συνολική μας παρουσία δείξαμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Στο δεύτερο σκέλος δεν περίμενα με τίποτα να κάνουμε το 1-2-3 αλλά τα καταφέραμε χάρη στον Yvan που έκανε έναν πραγματικά εξαιρετικό αγώνα κινούμενος πολύ επιθετικά και ανοίγοντας μας παράλληλα τον δρόμο για να περάσουμε.

Yvan Muller: Στο πρώτο σκέλος η νίκες μας ήρθαν μάλλον φυσιολογικά μετά την εξαιρετική κατάταξη στα χρονομετρημένα. Στο δεύτερο η κατάσταση ήταν σαφώς πιο δύσκολη αλλά ήμουν απολύτως αποφασισμένος και το αυτοκίνητο ήταν απλά εξαιρετικό. Το να κερδίζεις σε μια τόσο κλειστή πίστα ξεκινώντας από την εβδόμη θέση είναι πραγματικά ξεχωριστό.

Rob Huff: Άλλο ένα καταπληκτικό σαββατοκύριακο για εμάς και άλλη μια απόδειξη για το πόσο καλά μπορούμε να λειτουργούμε σαν ομάδα. Θέλω να πω ότι στο δεύτερο σκέλος o Yvan ήταν εξαιρετικός δίνοντας έναν απίστευτο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες για προσπεράσω και εγώ όσους περνούσε αυτός.


Αποτελέσματα

Πρώτο σκέλος

1. A Menu Chevrolet Cruze 12 γύροι σε 22λ. 28.931 δ.
4. R Huff Chevrolet Cruze + 1.0742 δ.
5. Y Muller Chevrolet Cruze + 1.554 δ.
4. P Oriola SEAT León WTCC + 2.268ν δ.
5. S D’Aste BMW 320 TC + 5.713 δ.


Δεύτερο σκέλος

1. Y Muller Chevrolet Cruze 11 γύροι σε 19λ. 36.836 δ.
2. R Huff Chevrolet Cruze + 0.381 δ.
3. A Menu Chevrolet Cruze + 0.970 δ.
4. T Coronel BMW 320 TC + 2.153 δ.
5. D’ Aste BMW 320 TC + 2.641 δ.
Κατάταξη οδηγών
1. Muller (Chevrolet), 130; 2. Menu (Chevrolet), 105; 3. Huff (Chevrolet), 97; 4. Coronel (BMW), 77 ; 5. D’Aste (BMW), 45

Κατάταξη κατασκευαστών
1. Chevrolet, 268 2. BMW, 161, 3. SEAT, 144.

Επόμενος αγώνας: 29 Απριλίου – Μπρατισλάβα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου