Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

F1: Η Pirelli αποκαλύπτει τα χρώματα του "πολέμου".

Η Pirelli, ξεκινώντας την πρώτη της σεζόν σαν επίσημος προμηθευτής ελαστικών στη F1 για μία τριετία, παρουσίασε τα χρώματα που θα προσδιορίζουν τους έξι διαφορετικούς τύπους ελαστικών τη φετινή σεζόν.
Ο κάθε τύπος θα φέρει τη δική του χαρακτηριστική απόχρωση στο προφίλ πάνω στα λογότυπα Pirelli και PZero. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μόνο δύο γόμες ελαστικών slick επιτρέπονται σε κάθε αγώνα. Εάν βρέχει θα χρησιμοποιούνται ενδιάμεσα ή ελαστικά βροχής.
Κάθε χρώμα θα δηλώνει το είδος του ελαστικού με το οποίο θα εφοδιάζεται το μονοθέσιο και οι θεατές θα μπορούν να τα ξεχωρίζουν αμέσως.
Τα έξι χρώματα είναι:
Βροχής – πορτοκαλί
Ενδιάμεσο – θαλασσί
Πολύ μαλακή γόμα – κόκκινο
Μαλακή γόμα – κίτρινο
Μεσαία γόμα – λευκό
Σκληρή γόμα - ασημί
Το ελαστικό βροχής χρησιμοποιείται σε περίπτωση δυνατής βροχής, ενώ το ενδιάμεσο για υγρή ή πίστα που στεγνώνει. Η πολύ μαλακή γόμα προσφέρει μεγάλη ταχύτητα σε βάρος της χιλιομετρικής κάλυψης, ενώ η μαλακή γόμα παρόλο που διαρκεί λίγο περισσότερο εστιάζει στις επιδόσεις. Το μεσαίο ελαστικό είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός, ενώ το σκληρό προσφέρει τη μεγαλύτερη χιλιομετρική κάλυψη. Το κοινό προβλέπεται να απολαύσει ένα συναρπαστικό θέαμα παρακολουθώντας τις ομάδες να εφαρμόζουν τη δική τους στρατηγική εκμεταλλευόμενες τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ελαστικών.
Για να κάνει πιο ευδιάκριτες τις διαφορές, η Pirelli έχει αποφασίσει να προσφέρει τουλάχιστον δύο διαφορετικές γόμες μεταξύ των υποψηφίων ελαστικών για κάθε αγώνα. Αν οι συνθήκες της πίστας το απαιτούν ωστόσο, η στρατηγική αυτή μπορεί να αλλάξει. Τα ασημί και κίτρινα ελαστικά θα δώσουν πρώτα το παρών στη Μελβούρνη.
Ο Διευθυντής Αγωνιστικού της Pirelli, Paul Hembery δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική επιστροφής στη F1 μετά από 20 χρόνια και σκοπεύουμε να παίξουμε ενεργό και συναρπαστικό ρόλο. Και ο καλύτερος τρόπος για να το δείξουμε είναι η επιλογή ζωηρών αποχρώσεων για τα λογότυπα Pirelli στα προφίλ των ελαστικών. Με αυτό τον τρόπο, οι θεατές και οι τηλεθεατές θα καταλαβαίνουν με μία ματιά, ποιος τρέχει με τι ελαστικά, κάτι πολύ σημαντικό καθώς τα ελαστικά φέτος αναμένεται να παίξουν βασικό ρόλο στη στρατηγική κάθε αγώνα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Pirelli χρησιμοποιεί ζωηρά χρώματα στα ελαστικά της: στο παρελθόν, όταν η Ιταλική εταιρία συμμετείχε στη F1, η ομάδα της Benetton χρησιμοποιούσε πολύχρωμα ελαστικά στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας της ‘United Colors’ το 1986.
Ο πρώτος γύρος της σεζόν της F1 2011, το Grand Prix Αυστραλίας, πραγματοποιείται στο Albert Park στη Μελβούρνη στις 27 Μαρτίου με 24 μονοθέσια εφοδιασμένα με λάστιχα Pirelli θα οποία θα παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης στις 09.00 ώρα Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου