Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχία της Cooper Tire στο Ράλλυ Dakar

 

H Cooper Tire Ευρώπης συμμετείχε στο πιο σκληρό ράλλυ στον κόσμο καιεκπροσωπήθηκε από την ομάδα Fojmotorshport CooperTire  με οδηγό τον πρεσβευτήτης στα ελαστικά Cooper 4x4 , Xavier Foj  και συνοδηγό τον Nacho Santamaria.

 

O πολυνίκης έμπειρος οδηγός Xavier Foj με 24 συμμετοχές στο  ράλλυ Dakarχρησιμοποιεί  τα ελαστικά Cooper Discoverer S/T MAXX από το 2012 ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν με τα Discoverer STTΑπό την στιγμή που επέλεξε  ταS/T MAXX, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική απόδοση στα αμμώδη εδάφη, κατέκτησε για δύο συνεχόμενα χρόνια τον τίτλο ,τόσο το 2012 όσο και το 2013.

Το 2014,  διεκδίκησε  ακόμα μια επιτυχία στο ράλλυ Dakar με ένα Toyota LandCruiser 150.

 

Το ΡΑΛΛΥ DAKAR 2014 ξεκίνησε από την πόλη Rosario στην Αργεντινή στις

5 Ιανουαρίου, και τερμάτισε στην La Serena – Valparaiso μετά από 13 ιδιαίτερα δύσκολες ειδικές διαδρομές που δικαιολογούν την φήμη του ράλλυ Dakar σαν του πιο σκληρού ράλλυ στον κόσμο.

 

 

Στις σκληρές ειδικές η ομάδα Fojmotorshport CooperTire  αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα στο αυτοκίνητοΚατάφεραν τελικά να τις ξεπεράσουν και συνέχισαν τον αγώνα διεκδικώντας πρώτες θέσεις στην  κατηγορία Τ2Σε αρκετές διαδρομές κατείχαν την δεύτερη θέση

 

Στην τελευταία διαδρομή La Sderena –Valparaisoο Xavier Foj   έχασε πολύτιμοχρόνο όταν σταμάτησε 5 χλμ πριν τον τερματισμό για να βοηθήσει τον FredericChavignyπου είχε σοβαρό ατύχημα και έπρεπε να διακομισθεί με ελικόπτερο.

 

 

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, τα τεχνικά προβλήματα και την καθυστέρησηστην τελευταία διαδρομή, ο θρυλικός  Xavi Foj και ο πλοηγός Nacho Santamaria μπόρεσαν να κατακτήσουν την 3η θέση  Overall στη κατηγορία T2 και να ανέβουν και πάλι στο βάθρο των νικητών.

 

Ο Xavi συνοψίζοντας τις εμπειρίες που αποκόμισε δήλωσε« Ηταν ένα πολύ δύσκολοDakarΔεν νομίζω ότι κάναμε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα  χρόνια, όμως τα χιλιόμετρα ήταν περισσότερα κάθε μέρα και δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση.Δεν έχω δει τόσα ανώμαλα εδάφη ξανά όσο στην κούρσα αυτής της χρονιάς. Ήτανσκληρή για τα οχήματα και τους προκάλεσε πολλές ζημιές.

 

Τελειώνοντας συγχάρηκε την ομάδα Autobodyγια την διοργάνωση ενός τέλειου αγώνα καθώς και όλους τους σπόνσορες του και ειδικά την Cooper Tires για τα υπέροχα ελαστικά που τον προμήθευσαν και τον οδήγησαν στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου