Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τρία MINI ALL4 Racing στο βάθρο του DAKAR 2014

Τελικά τα κατάφερε! Ο Joan "Nani" Roma (ES) με το κίτρινο MINI ALL4 Racing είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Ράλι Ντακάρ. Ο οδηγός της Monster Energy X-raid Team τερμάτισε πρώτος στο σκληρότερο αγώνα ράλι στον κόσμο μόλις  5:32 λεπτά μπροστά από τον ομόσταυλό του Stéphane Peterhansel (FR) με το μαύρο MINI ALL4 Racing. Ο Nasser Al-Attiyah (QT) με το εντυπωσιακό λευκό MINI ALL4 Racing τερμάτισε 3ος. Το βάθρο ήταν καθαρή υπόθεση ΜΙΝΙ, που για μία φορά ακόμα αποδείχτηκε αξιόπιστο και γρήγορο σε όλο τον αγώνα.

Ήταν η πρώτη νίκη του Nani Roma με αυτοκίνητο στο Ντακάρ. Ο Ισπανός είχε ήδη στο ενεργητικό του μία νίκη στο εν λόγω ομώνυμο Ράλι με μοτοσικλέτα το 2004, όταν ο αγώνας διεξαγόταν ακόμα στη Βόρεια Αφρική. «Νιώθω τόσο ανακουφισμένος και ευτυχισμένος» δήλωσε ο Roma. «Είχα ένα φιλόδοξο στόχο, να κερδίσω στο Ντακάρ όχι μόνο με μοτοσικλέτα αλλά και με αυτοκίνητο. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην X-raid και τη MINI για την εξαιρετική δουλειά τους!»

Ο Roma, πρώτος στη γενική κατάταξη του φετινού αγώνα επί εννέα ημέρες, με νίκες σε δύο ειδικές διαδρομές συνολικά, συνέχισε: «Το MINI ALL4 Racing ήταν ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο και εξαιρετικά αξιόπιστο και γρήγορο σε όλο τον αγώνα. Ήταν απολαυστικό στην οδήγηση! Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συνοδηγό μου Michel Périn, που ήταν και πάλι θαυμάσιος πλοηγός! Θαυμάσιο αποτέλεσμα για το MINI, τώρα ήρθε η ώρα να το γιορτάσουμε!»

Το φετινό Ράλι Ντακάρ ήταν από τα σκληρότερα όλων των εποχών. Η μεγάλη διαδρομή των 9.374 km ξεκίνησε από το Rosario (AR) διέσχισε τις Άνδεις, στη συνέχεια πέρασε από την πρόκληση της ερήμου Atacama και κατέληξε στο Valparaíso (CL) στον Ειρηνικό. Οι οδηγοί χρειάστηκε να ανταπεξέλθουν σε πολλές διαφορετικές καιρικές και εδαφικές συνθήκες. Χαλίκι στις Άνδεις και εξαιρετικά λεπτή άμμος στην καυτή έρημο Atacama. Το MINI αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις και κέρδισε σε 11 από τις 13 ειδικές διαδρομές. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη από το 2011 που το MINI έκανε το ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ.
Η αξιοσημείωτη αξιοπιστία του MINI ALL4 Racing, που βασίζεται στο MINI John Cooper Works Countryman, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι και τα έντεκα αυτοκίνητα στη γραμμή εκκίνησης κατάφεραν να τερματίσουν στο Valparaíso. Επτά από αυτά τερμάτισαν στο Top 10, ανάμεσα στα οποία αυτό της Monster Energy X-raid Team με τους Orlando Terranova/Paulo Fiúza (AR/PT), στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και το αυτοκίνητο των Krzysztof Holowczyc/ Konstantin Zhiltsov (PL/RU), που διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου