Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Aristotle Racing Team: Το μονοθέσιο των φοιτητών



Ο διαγωνισμός της Formula SAE είναι ένας παγκόσμιος φοιτητικός διαγωνισμός όπου η κάθε ομάδα πρέπει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο με βάση συγκεκριμένους κανονισμούς, όμοιους με εκείνους της φόρμουλα ένα.

Το καλοκαίρι του 2006 λοιπόν, μία ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ξεκινήσει μία προσπάθεια, ώστε να φτιάξει ένα τέτοιο μονοθέσιο. Το εγχείρημα αυτό, μέσα από την ικανότητα αλλά και το μεράκι των φοιτητών στέφθηκε με επιτυχία καθώς η ομάδα κατόρθωσε να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να συναρμολογήσει και να δοκιμάσει αγωνιστικά ένα τέτοιο μονοθέσιο. Αυτό ήταν το πρώτο όχημα κατασκευασμένο από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Η
ART παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους αγώνες στην πίστα του Fiorano στην Ιταλία και τα τελευταία έξι χρόνια μετράει 6 επιτυχημένες συμμετοχές στους αγώνες της Formula SAE, ενώ παράλληλα κατάφερε να έχει ορισμένες διακρίσεις. Οι συμμετοχές της ART ήταν σε Γερμανία και Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.


Γερμανία 31/7-5/8/2012

Στην πίστα του Hockenheim της Γερμανίας, ξεκίνησε και το ταξίδι της ομάδας, όπου έλαβε χώρα ο μεγαλύτερος αγώνας FORMULA STUDENT παγκοσμίως, με 108 συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Εκεί επιβεβαιώθηκε η συνεχώς ανοδική πορεία της ομάδας, έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη φορά. Με το νέο μονοθέσιο που δοκιμάστηκε, για μόλις 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα, η ομάδα κατόρθωσε να τερματίσει σε όλα τα αγωνίσματα και κατέλαβε την 23η θέση στη γενική κατάταξη, τη 12η θέση στην επιτάχυνση και τη 14η θέση στο αγώνισμα της πλαγιολίσθησης. Επίσης, διακρίθηκε στον τελικό για βράβευση των ηλεκτρονικών συστημάτων από την BOSCH electronics. Η ομάδα μετά από αυτήν την επιτυχία συνέχισε την προσπάθεια της για διορθώσεις πάνω στο μονοθέσιο , με στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση στο διαγωνισμό της Ιταλίας.

Ιταλία 14-17/9/2012

Επόμενος στόχος ήταν ο αγώνας της Ιταλίας, που διοργανώθηκε στην πίστα “Ricardo Paletti”. Μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, μεταξύ 42 ομάδων από όλον τον κόσμο, η ομάδα ART12 κατόρθωσε να διακριθεί σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα του διαγωνισμού. Πιο αναλυτικά, κατέλαβε την 3η θέση στο αγώνισμα της αντοχής και οικονομίας καυσίμου, την 4η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, την 8η θέση στην επιτάχυνση, την 8η θέση στην πλαγιολίσθηση, την 9η θέση στην κοστολόγηση, την 11η στον αγώνα κατάταξης και την 16η στο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να καταλάβει τελικά την 3η θέση στη γενική κατάταξη και να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ανεβαίνει στο βάθρο. Η θέση αυτή είναι η υψηλότερη που έχει κατακτήσει η ομάδα ART μέχρι σήμερα και ικανοποιεί πλήρως το στόχο της για μία θέση στην πρώτη πεντάδα.

Διακρίσεις της ART:

• 1ο βραβείο <<Μηχανολογικού σχεδιασμού>>, Silverstone 2009

• Βραβείο <<Πιο φιλικής ομάδας>>, Ιταλία 2010

• 1ο βραβείο στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, Silverstone 2011

• 3η θέση στο αγώνισμα της αντοχής και οικονομίας καυσίμου, Ιταλία 2012

• 3η θέση στη γενική κατάταξη, Ιταλία 2012

Η ομάδα πλέον έχει ανανεωθεί και στους στόχους της ART13 συγκαταλέγεται η περαιτέρω βελτίωση του μονοθεσίου και η διάκριση στους επόμενους αγώνες.

Στοιχεία επικοινωνίας ομάδας:

aristotleracing.gr

http://www.facebook.com/AristotleRacingTeam





      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου