Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

FIA: Σημαντικές αποφάσεις

Στη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Παρίσι , ελήφθησαν οι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες αποφάσεις :

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επανέλαβε την πρόθεσή του να καταστήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμού πιο προσιτό σε όλες τις κατηγορίες.


-FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1

Κατόπιν αιτήσεώς τους, η FIA έχει ενεργές συζητήσεις με τις ομάδες σχετικά με τον έλεγχο του κόστους και τις τυχόν τροποποιήσεις των τεχνικών κανονισμών που προκύπτουν από τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών. Το πλαίσιο-προτάσεων θα υποβληθεί στο ΠΣΜΑ προς ψηφοφορία πριν από τις 30 Ιουνίου. Η πρόθεση είναι να συμβάλουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με δίκαιο και ισότιμο τρόπο.

Όσον αφορά στη συμφωνία ‘’Concorde’’, βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της FIA και του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων, εποικοδομητικές συζητήσεις. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες. Αποφασίστηκε επίσης ότι η προθεσμία για το κλείσιμο των συμμετοχών του 2013 πρέπει να αναβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

-FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Μετά από συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς του FIA World Rally Championship σχετικά με το ημερολόγιο 2013, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από την Επιτροπή WRC. Εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις εξής χώρες:

-Αργεντινή
-Αυστραλία
-Φινλανδία
-Γαλλία
-Γερμανία
-Μεγάλη Βρετανία
-Ελλάδα
-Ιταλία
-Μεξικό
-Μόντε Κάρλο
-Πορτογαλία
-Ισπανία, και
-Σουηδία.

Οι ημερομηνίες θα υποβληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τα ημερολόγια των άλλων πρωταθλημάτων της FIA υπόψη ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, ‘’συγκρούσεις’’ ημερομηνιών.

Τα υποψήφια ράλι για το ημερολόγιο 2014, πρέπει να εξασφαλίσουν τις εκδηλώσεις τους ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις αγώνα WRC. Τα ράλι. Βραζιλίας και Νότιας Αφρικής έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προώθηση του WRC, μετά από αξιολόγηση προσφορών, η τελική σύσταση θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με άμεση ισχύ, οι Προτεραιότητας 1, 2 και 3 οδηγοί επιτρέπεται να επαναχρησιμοποιούν τα ελαστικά κατά τη διάρκεια μιας ειδικής σε άσφαλτο. Ωστόσο, η περαιτέρω χρήση τους θα επιτρέπεται μόνο αν το βάθος του προφίλ του πέλματος είναι τουλάχιστον 1,6 χιλ.


Η FIA θα επιδιώξει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παγκόσμιο και περιφερειακό ράλι και πρόκειται να εργαστούν για τη θέσπιση περισσότερης ευελιξίας για τους τεχνικούς κανονισμούς, προκειμένου να είναι σε θέση να προσελκύσει περισσότερες ομάδες και συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου