Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Latvala και Solberg διέπρεψαν στην κατατακτήρια ειδική της Ford στην Πορτογαλία


Η Ford World Rally Team διεκδίκησε την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατατακτήρια ειδική του Ράλι Πορτογαλίας. Οι Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο με Ford Fiesta RS World Rally Car, και προηγήθηκαν κατά 1,771 δευτ. από τους Petter Solberg & Chris Patterson που κατατάχθηκαν στην αμέσως επόμενη θέση, στην ειδική διαδρομή των 4,96 χλμ. κοντά στο Faro.

Η Ford έχει σημειώσει τους ταχύτερους χρόνους και στις τρεις κατατακτήριες ειδικές του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Latvala ήταν ταχύτερος στη Σουηδία και ο Solberg σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Μεξικό.

Αυτό το αποτέλεσμα επιτρέπει στους Latvala και Solberg να επιλέξουν τις θέσεις εκκίνησης στο πρώτο σκέλος την Πέμπτη. Ο Latvala επέλεξε να είναι τελευταίος στη σειρά (17ος), ενώ ο Solberg θα ξεκινήσει από τη 16η θέση, ελπίζοντας οι δρόμοι να έχουν καθαρίσει από τους προηγούμενους οδηγούς ώστε να μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ο Malcolm Wilson δήλωσε ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις της ομάδας. «Είμαι σίγουρος ότι οι οδηγοί και το Fiesta RS WRC έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό για να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί στην Πορτογαλία. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι το ράλι είναι κατά 80 χλμ. μεγαλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και μετά από ένα ξηρό χειμώνα, αναμένονται εξαιρετικά τραχιές συνθήκες στους δρόμους. Θα επιδιώξουμε μία ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και επιφυλακτικής οδήγησης για την προστασία του αυτοκινήτου» δήλωσε.


Χρόνοι Κατατακτήριας Ειδικής
1. J-M Latvala/M Anttila​FIN​Ford Fiesta RS​3: 01.884
2. P Solberg/C Patterson​NOR​Ford Fiesta RS​3: 03.655
3. M Hirvonen/J Lehtinen​FIN​Citroen DS3​3: 04.232
4. S Loeb/D Elena​FRA​Citroen DS3​3: 04.249
5. O Tänak/K Sikk​EST​Ford Fiesta RS​3: 04.582
6. E Novikov/D Giraudet​RUS​Ford Fiesta RS​3: 05.754
7. D Sordo/C Del Barrio​ESP​Mini John Cooper​3: 05.789
8. J Ketomaa/M Stenberg​FIN​Ford Fiesta RS​3: 05.921
9. M Østberg/J Andersson​NOR​Ford Fiesta RS​3: 05.968
10 T Neuville/N Gilsoul​BEL​Citroen DS3​3: 06.142


Διαδρομή Ράλι

Αν και ο τόπος διεξαγωγής παραμένει ίδιος στους λόφους της Serra do Caldeirão πάνω από το Algarve, το 25% και πλέον της διαδρομής δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και σχεδόν το 36% είναι νέο από το 2011. Τη βάση αποτελεί και πάλι το Estádio Algarve, που κατασκευάστηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004, το οποίο φιλοξενεί και το μοναδικό service park. Για την τελετή έναρξης και την πρώτη ειδική διαδρομή τα πληρώματα θα ταξιδέψουν 300χλμ. βόρεια, δίπλα στο Μοναστήρι Ντος Τζερόνιμος, Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουν στο Faro μέσω τριών βραδινών ειδικών στην περιοχή Alentejo. Την Παρασκευή, η δράση μεταφέρεται βορειοανατολικά του Faro και αποτελείται κυρίως από νέους δρόμους. Οι δύο τελευταίες ημέρες, ακόμα βορειότερα, είναι σχεδόν ίδιες με πέρσι, με εξαίρεση τη μικρή ειδική Sambro της Κυριακής. Στο δεύτερο πέρασμα, η ειδική αυτή ισοδυναμεί με Power Stage, που προσφέρει έξτρα βαθμούς στους τρεις ταχύτερους οδηγούς. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν σε 22 ειδικές διαδρομές και θα διανύσουν 434,77 χλμ. σε μία συνολική απόσταση 1564,26 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου