Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σταθακόπουλος συνεχίζει στην Ιταλία και το 2012

Μια νέα χρονιά, πιο δύσκολη, πιο γεμάτη και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα ξεκινά για τον Άγγελο Σταθακόπουλο! Το 2012 ξεκινά και αγωνιστικά αφού φέτος το πρόγραμμα των αγώνων του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix αρχίζει πολύ νωρίς, το Σαββατοκύριακο 25-26 Φεβρουαρίου. Το 2011 εξελίχθηκε στην καλύτερη αγωνιστική χρονιά του στην Ιταλία. Κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη νέα κατηγορία, ήταν σταθερά στο βάθρο και στους δύο κρίσιμους αγώνες που εγκατέλειψε είχε προλάβει να δείξει την ταχύτητα και τη μαχητικότητα του. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά, όχι μόνο σε αποτελέσματα αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, στις σχέσεις του με τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του. Έτσι, ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς ξεκίνησε πολύ νωρίς αφού όλοι όσοι συνέβαλλαν στις επιτυχίες του 2011 έδειξαν απίστευτη διάθεση να συνεχίσουν και να καταφέρουν ακόμα περισσότερα το 2012 συμμετέχοντας και πάλι στην κατηγορία Over του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix. Ο Andrea Giacobbi επικεφαλής της ομάδας Rubicone Corse-Kartfriends, πιστεύοντας στις δυνατότητες του Άγγελου Σταθακόπουλου, έκανε έγκαιρα γνωστή την πρόθεση του να τον στηρίξει ακόμα περισσότερο το 2012 ώστε να καταφέρει να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες. Κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη της Superfast Ferries αφού πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους 9 αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος και το 3ο International Kartgrandprix Trophy, τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη της Supefast Ferries ανανεώθηκε για 7η συνολικά χρονιά, πατώντας στις γερές βάσεις που χτίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αμοιβαία εμπιστοσύνη και άψογη συνεργασία. Η βασική αλλαγή στην προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου τη νέα χρονιά, είναι σε επίπεδο εξοπλισμού. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά με σασί Spirit, το 2012 θα συμμετέχει με σασί Birel. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής σασί και ειδών kart που μετρά 53 χρόνια εμπλοκής στο χώρο του αγωνιστικού kart και 29 Παγκόσμιους τίτλους. Σε επίπεδο κινητήρων, θα γίνει ανανέωση χρησιμοποιώντας όμως πάντοτε τους κινητήρες BMB που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο ενιαίο αυτό πρωτάθλημα. Πρώτος αγώνας για φέτος, στο Castelletto di Branduzzo, στις 26 Φεβρουαρίου εκεί όπου πέρσι κατέκτησε την 3η θέση στον εναρκτήριο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος και πρωταγωνίστησε κάνοντας κορυφαίους χρόνους στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα μεταδίδονται και φέτος ζωντανά από το δορυφορικό κανάλι 515 του Sky και από το site του θεσμού, www.bmbengines.com στο οποίο θα υπάρχει live Timing για ζωντανή παρακολούθηση χρόνων σε ελεύθερα και χρονομετρικά δοκιμαστικά, το προκριματικό σκέλος και τον τελικό αγώνα.


«Δε μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι με τις προοπτικές της νέας χρονιάς. Η Superfast Ferries μου δίνει και πάλι τη δυνατότητα να συμμετέχω αποκλειστικά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ο Andrea Giacobbi προσωπικά και η ομάδα Rubicone Corse-Kartfriends μου δίνουν απίστευτες δυνατότητες σε επίπεδο εξοπλισμού και υποστήριξης κι έτσι θα μπορέσω να συμμετέχω και στους 9 αγώνες του πρωταθλήματος διεκδικώντας και πάλι τη συμμετοχή μου στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η μεγάλη πρόκληση για φέτος είναι ότι θα συμμετέχω με σασί της κορυφαίας κατασκευάστριας Birel καθώς και το ότι συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες θα μπορέσω να διεκδικήσω και πάλι μια θέση στην τελική εξάδα του θεσμού. Το 2011 τερμάτισα 5ος και είναι πραγματικά τιμή για μένα να βραβεύομαι από τους διοργανωτές στη γιορτή που διοργάνωσαν στη Monza, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Ήταν μια καλή ευκαιρία πηγαίνοντας σε αυτήν τη γιορτή να παραλάβω και τον νέο μου εξοπλισμό, έστω και μία εβδομάδα πριν το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα κι έτσι θα συναντήσω το καινούριο kart μία μέρα πριν τον αγώνα. Ευτυχώς γνωρίζω την πίστα, έχω καλά αποτελέσματα εκεί και δουλεύοντας όπως πάντα μεθοδικά και έχοντας τη βοήθεια του αδελφού μου, του Andrea και του Claudio αλλά και ολόκληρης της ομάδας, είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να ξεκινήσω δυνατά τη νέα αγωνιστική χρονιά! Στόχος μου είναι σε κάθε αγώνα να βρίσκομαι μέσα στην πρώτη πεντάδα και να συζητούν όλοι για το ασπροκόκκινο Superfast Kart με το νούμερο 28.»

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται για 7η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 5 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την ομάδα Birel Rubicone Corse Kartfriends.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου