Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι ειδικές του Ράλι Ακρόπολις

Mια ευχάριστη έκπληξη έκρυβε η δημοσίευση του επίσημου οδηγού (Rally Guide 1) του Ράλι Ακρόπολις (16-19/6), καθώς στο πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα που επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι του WRC, υπάρχει και μια νυχτερινή ειδική!
Πρόκειται για την ειδική «Νέα Πολιτεία» -μήκους 20,97 χιλιομέτρων- η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:33GR του Σαββάτου 18 Ιουνίου και θα είναι η ειδική που θα κλείσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα.
Το Ακρόπολις του 2011 θα αποτελείται από 17 ειδικές διαδρομές 370,20 αγωνιστικών χιλιομέτρων.
Η τελετή εκκίνησης του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα αναχωρήσουν για το Λουτράκι όπου θα είναι το κέντρο του αγώνα.
Το πρώτο σκέλος που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17/6, περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (Θήβα, Ελάτεια, Ελευθεροχώρι, Ρεγγίνι, Θήβα 2 και Μαυρολίμνη).
Το Σάββατο 18/6, οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να κάνουν επτά ειδικές διαδρομές (Κλένια, Γυμνό, Κεφαλάρι, Κλένια 2, Γυμνό 2, Κεφαλάρι 2 και Νέα Πολιτεία), ενώ την Κυριακή 19/6, τελευταία μέρα του αγώνα, το αγωνιστικό μενού περιλαμβάνει δύο ειδικές (Άγιοι Θεόδωροι και Νέα Πίσσια) τις οποίες τα πληρώματα θα κάνουν δύο φορές.
Μάλιστα το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Νέα Πίσσια θα είναι αυτό που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, όπως προβλέπεται από τους φετινούς κανονισμούς του WRC.
Πηγή : Wheels and Motors (www.wmotors.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου