Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς ηττημένους η αυτοκινητιστική «μάχη του Μαραθώνα» 


 

Οργανωτικά άρτιο και συναρπαστικό σε εξέλιξη το «6th Olympic Classic Tour Rally– Marathon Cup» ανήκει από σήμερα το απόγευμα στην ιστορία. Ο διεθνής αγώναςRegularity Rally εκκίνησε την Παρασκευή 10/10 από την αφετηρία του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/10 το απόγευμα στο γραφικό λιμάνι της Νέας Μάκρης.

Και στις δύο Τελετές πλήθος φίλων των ιστορικών αυτοκινήτων χειροκρότησαν όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. ΗλίαςΨινάκης, έδωσε τη δική του ξεχωριστή «showbiz» πινελιά σε μια διοργάνωση που δεν αποτελεί μια απλή αγωνιστική εκδήλωση, αλλά ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονόςπου τιμά και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

«Θα το ξανακάνουμε, και μάλιστα ακόμη καλύτερο», υποσχέθηκε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Χρήστο Αποστολίδηο οποίοςόχι μόνο σχεδίασε για πολλοστή φορά έναν άψογο αγώνα, αλλά είχε την ιδέα να τον συνδέσει με τον Μαραθώνα, μια από τις πλέον διάσημες περιοχές της Αττικής καιτης Ελλάδας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλες τις εκδηλώσεις που συνδέονται με τον αγώνα (Εκκίνηση, Τερματισμός, Απονομή), τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του ΗλίαΨινάκη, όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαραθώνακ. Σπύρος Λιβαθινός, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μαραθώνα κ. Άγγελος Λένας, οΠρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Μαραθώνα κ. ΑλέξανδροςΣόμογλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, κ.ά.), εκπρόσωποι των χορηγών εταιριών «Dromeas» και «Shell»οι Εθελοντές της ΕΜΑΡ του Μαραθώνα, καθώς και εκατοντάδες θεατές. Και δεν είναι τυχαίο γιατί, όλη αυτή η αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής και κοινότητας, αποδεικνύει τη θέληση όλων για ευρύτερη και μακρόβια συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το νυχτερινό «βάπτισμα του πυρός» της Παρασκευής που περιελάμβανε μία Ειδική Διαδρομή με τρεις χρονομετρήσεις, τα πληρώματα διαγωνίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή σε μια δύσκολη και επίπονη γιαάνθρωπο και μηχανές διαδρομή συνολικού μήκους 500 χιλιομέτρων που περιελάμβανε 33 χρονομετρήσεις (!)σε όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο τηςΒορειοανατολικής Αττικής, καθώς και κάποια τμήματα της Βοιωτίας και τηςΕύβοιας. Σχεδόν από το πρωί του 2ου Σκέλους του αγώνα οι πολύπειροι ΓιάννηςΚατσαούνης - Μαθιός Μανσόλας (Porsche 911, 1965) κατάφεραν να αναρριχηθούν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Οδηγώντας με τη γνωστή τους σταθερότητα και με ελάχιστα λάθη κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα στη 1η θέση, έχοντας μάλιστα σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους τους. Φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά τους, αφού ήταν οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες θριάμβευσαν και στο ΙστορικόΡάλλυ Ακρόπολις. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ιταλοί PaoloMarcattilj - Francesco Giammarino (VW Beetle Cabrio, 1970), δεδηλωμένοι πλέον φιλέλληνες, οι οποίοι βρίσκονται μια ανάσα από το Ευρωπαϊκό Τίτλο της FIA«Trophy for Historic Regularity Rallies», θεσμό στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Olympic Classic Tour RallyΟι συνήθεις …ύποπτοι, Γιώργος Δελαπόρτας -Δημοσθένης Παπαγιαννόπουλος (Alfa Romeo GTV 2000, 1973), οι άνθρωποι δηλαδή που μαζί με τους Marcattilj - Giammarino και Κατσαούνη – Μανσόλα,πρωταγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Έπαθλο, ολοκλήρωσαν τις θέσεις τους βάθρου.

Με ελάχιστες διαφορές –μια ακόμη ένδειξη του αδυσώπητου συναγωνισμού-  την εξάδα συμπληρώνουν οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης (BLMC Mini, 1978),Θόδωρος Χαδιώς – Γιώργος Κίκιζας (Porsche 911 Carrera RS, 1972) και ΓιώργοςΝτανάκας – Δημήτρης Καραδήμας (Porsche 911 E Targa, 1973).

Είναι σίγουρο, λοιπόν, πως με όσα είδαμε φέτος στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, ο Μαραθώνας από τώρα και στο εξής δεν θα συνδέεται μόνο με τη επική νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες και/ή τον Μαραθώνιο δρόμο, αλλά και με το «Olympic Classic Tour Rally», το οποίο μάλιστα του χρόνουπιθανόν να μην είναι μόνο αγώνας ακριβείας, αλλά και ταχύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου